0

Б ританският принц Хари продължава да шокира света с мемоарите си. В новата порция разкрития той признава, че е убил 25 души, докато е служил в Афганистан.

Херцогът на Съсекс прекара 10 години в армията, като два пъти беше пращан на фронтовата линия в Афганистан. В книгата си „Spare“ той пише: „Повечето войници не знаят точно колко убийства имат на сметката си. В бойни условия често се стреля безразборно. Винаги можех да кажа точно колко вражески бойци съм убил. И изглеждаше важно за мен да не се страхувам от тази цифра. Сред многото неща, които научих във въоръжените сили, едно от най-важните беше да бъда отговорен за моите собствени действия. И така, моето число е 25. Това не беше нещо, което ме изпълваше с удовлетворение, но не ме беше и срам“, признава синът на крал Чарлз III.

Хари хвърля и друга бомба, като признава, че е употребявал кокаин. На стр. 112 и 113 той пише: „Разбира се, че по това време вземах кокаин. В нечия къща, по време на ловен уикенд, ми предложиха и след това съм употребявал отново. Не беше много забавно и не ме накара да се почувствам особено щастлив, но ме накара да се почувствам различен и това беше основната ми цел. Да чувствам. Да бъда различен. Бях седемнадесетгодишен, готов да опитам почти всичко, което би променило предварително установения ред“.