0

П осмъртният мемоар на Лиза Мари Пресли, озаглавен "Оттук до Голямото неизвестно", разкрива шокиращи подробности за начина, по който звездата се справила със загубата на сина си Бенджамин Киоу.

Бенджамин, когото семейството наричало Бен Бен, слага край на живота си на 27-годишна възраст през 2020 г. В мемоара Лиза Мари разказва, че след смъртта му тя е пазила тялото му в дома си в продължение на два месеца. „Няма закон в щата Калифорния, който да изисква да погребеш някого незабавно,“ пише Лиза Мари в книгата, която е довършена от нейната дъщеря Райли Киоу.

Тя споделя, че за майка й било „изключително важно“ да има достатъчно време, за да се сбогува с брат й – точно както направила с баща си, Елвис Пресли, който почина през 1977 г., когато тя е била само на 9 годинки.

За да внесе тялото на Бенджамин в дома им, Лиза Мари потърсила помощ от собственик на погребална агенция, който проявил голямо съчувствие.

„Когато баща ми почина и беше в дома ни, това много ми помогна, защото можех да прекарвам време с него и да разговарям с него,“ споделя Лиза Мари.

Тялото на Бенджамин било поставено в отделна стая, върху сух лед, а в помещението се поддържало постоянно ниска температура. През това време дъщерята на Елвис решавала къде да го погребе – в Хавай или в Грейсленд.

Преди да бъде погребан, Райли и Лиза Мари решили да си направят татуировки в памет на Бенджамин. Той имал татуирани имената им върху своето тяло – името на Райли на ключицата, а името на Лиза Мари на ръката. Затова майка и дъщеря решили да татуират неговото име на същите места по техните тела.

За да бъдат точни с татуировката, Лиза Мари поканила татуист в стаята с тялото на Бенджамин, за да разгледа отблизо неговите татуировки.

„Животът ми е бил пълен с абсурди, но този момент определено попада в топ пет,“ споделя дъщерята на Лиза Мари. След като си направили татуировките, Райли пише, че започнали да усещат, че Бенджамин вече не искал тялото му да бъде в дома. „Получихме усещането от брат ми, че това става странно. Дори мама каза, че го усеща как й говори: Това е лудост, мамо, какво правиш?'“

В крайна сметка семейството провело погребална церемония за Бенджамин в Малибу, а Лиза Мари решила да го погребе в Грейсленд, до неговия дядо, Елвис. Райли поставила в ковчега на Бенджамин чифт негови любими жълти маратонки Nike.

Три години след смъртта на Бенджамин, Лиза Мари почина на 54-годишна възраст вследствие на усложнение от бариатрична хирургия. Един месец преди смъртта си, тя помолила Райли да й помогне да завърши мемоара, и Райли изпълнила това обещание.