0

С упермоделът Бела Хадид втрещи всички по време на ревю на Седмицата на модата в Париж в Музея на изкуствата и занаятите.

Красавицата се появи на подиума гола, само по бели прашки и обувки на ток, но секунди по-късно беше "облечена" с помощта на пръскачи от творци от Corperni.

Дизайнерите създадоха върху тялото на 25-годишната Хадид ефирна бяла рокля от течен памук и латекс, който създаде впечатление за истинска тъкан, пишат от Vogue.

Футуристичното нежно облекло по тялото на манекенката беше създадено от екип, ръководен от испанския химик и моден дизайнер Манел Торес, който е управляващ директор на Fabrican Ltd и изобретател на спрея, съставен от специални памучни и синтетични влакна. След нанасяне течността се втвърдява и се превръща в материя, която е доста удобна за носене.

Докато чакаше завършването на тоалета си, Хадид беше старателно гримирана и с прическа, което придаде финални щрихи на визията й.

След ревюто нетрадиционната рокля на супермодела се превърна е един от най-обсъжданите тоалети от модните критици през изминалите няколко дни.