0

Н е е за вярване за какво използва Гуинет Полтроу "Оскар"-а си.

В рубриката "73 въпроса" на "Ню Йорк Таймс" актрисата, носителка на "Оскар", организира обиколка на изданието из градината в къщата си в престижния район на Лонг Айлънд.

Докато камерата следва Полтроу от градината до терасата ѝ, интервюиращият Джо Сабия забеляза статуетката ѝ "Оскар", която подпираше една от вратите. "И какъв красив "Оскар" - чува се как той се обръща към Полтроу. "Моят ограничител на вратата", шегува се тя и добавя: "Работи перфектно!", предаде БГНЕС.

Палтроу печели своя "Оскар" за най-добра актриса през 1999 г. за изпълнението си във филма "Влюбеният Шекспир". Преди това в интервю от 2005 г. тя заяви, че държи статуетката "прибрана в задната част на рафта с книги в спалнята ми, защото ме дразни". "Седмици след като спечелих, го държах на склад... Дори не го слагам на камината, това нещо ме ужасява", каза тя тогава. "По някаква причина не успях да се почувствам наистина добре с него. Чувствам се някак неудобно и това поражда странни, травмиращи чувства. Свързано е с труден период от живота ми", разкри Полтроу.