0

С ветовноизвестният актьор Аштън Къчър реши да се оттегли като председател на организацията за борба с малтретирането на деца Thorn, която то основава през 2009 г.

Причината е подкрепата, която той и съпругата му дадоха на актьора Дани Мастерсън, който беше осъден на 30 г. затвор за две изнасилвания, случили се в пика на кариерата му.

Преди съдията да произнесе присъдата Къчър и Куинс изпратили писма в защита на Мастерсън. В тях те разказват за „изключителния характер“ на своя колега и го наричат „модел за подражание“.

45-годишният Къчър обяви оставката си с писмо до борда на директорите на организацията.

Актьорът споделя, че след няколко дни размишления, разговори с оцелели, както и със служители и ръководството на Thorn, е решил, че най-отговорното нещо е да се оттегли като председател на борда незабавно, пише списание Time.

„Не мога да позволя грешката ми в преценката да отслаби нашите усилия и децата, на които служим“, пише актьорът и добавя: „Исторически жертвите на сексуално насилие са били премълчавани и изявлението, което бях направил е още един болезнен пример“.

Звездата искрено се извинява на всички жертви на сексуално насилие и на всички в организацията му, които той е наранил чрез действията си. „Поднасям най-дълбоките си извинения на цялата правозащитна общност. Все още се гордея с това, което постигнахме през последното десетилетие и ще продължа да подкрепям работата на Torn. Благодаря ви за неуморното ви застъпничество и отдаденост на тази кауза.“

Семейството пусна извинително видео във връзка със случая.