0

Х оливудският хитмейкър Майкъл Бей е обвинен в извършване на убийство в Италия, но предполагаемата му жертва е… гълъб. „The Wrap“ разпространи новината, като уточни, че италианската полиция го приема много сериозно. Подробностите по случая го правят още по-странен, но за заклет любител на животните като Бей това не е повод за смях.

Твърди се, че по време на снимките на филма "6 Underground" в Рим една от куклите-манекени случайно е убила гълъб. Майкъл Бей отрича това да се е случило и настоява, че през 30-годишната му кариера на снимачните площадки не е пострадало нито едно животно. Версията на Бей е, че случаен минувач е направил папарашка снимка и я е занесъл в полицията, което е предизвикало разследването, но режисьорът на "Армагедон" настоява, че снимката е подвеждаща и не бива да се приема сериозно.

 

Що се отнася до причината, поради която убийството на гълъб е престъпление в Италия, тя е, че видът е защитен от европейското законодателство чрез Директива за птиците. Този закон защитава всички 500 вида диви птици в Европейския съюз, сред които са и гълъбите, заедно с действително важни видове. Според правния екип на Майкъл Бей, италианските власти са дали възможност на режисьора да плати малка глоба и да изчисти доброто си име, но режисьорът на "Лоши момчета" е отказал, настоявайки за своята невинност.

"6 Underground", с участието на „съучастника в убийството на птицата“ Райън Рейнолдс, е криминален трилър, създаден за Netflix. Като режисьор на филма Майкъл Бей е подведен под отговорност за предполагаемото убийство. Реалността от италиански затвор за създателят на „Трансформърс“ е реална.

В края на краищата, ако Майкъл Бей бъде вкаран зад решетките, кой ще снима експлозии в златния час точно преди залез слънце?