0

П есен, създадена с изкуствен интелект, който пресъздава гласовете на Дрейк и Уикенд, стана много популярна в социалните мрежи, съобщиха Би Би Си и БТА. В песента "Heart On My Sleeve" звездите, които преди са пели заедно, си разменят реплики за Селена Гомес, която е била близка с Уикенд.

Създателят, известен като @ghostwriter, твърди, че песента е създадена от софтуер, обучен по гласовете на музикантите. "Това е само началото", пишат под видеоклипа на песента в Ютюб.

"Наистина сме в нова ера", добавя друг слушател в коментарите. "Вече дори не мога да разбера кое е истинско и кое е фалшиво", гласи коментарът.

Откакто е публикувана в петък, песента е гледана повече от 8,5 милиона пъти в ТикТок. Пълната версия също така е пусната 254 000 пъти в Спотифай.

 Все още нито един от изпълнителите не е отговорил на предизвикателството, но Дрейк неотдавна изрази недоволство от клонирането на гласа му, след като "Юнивърсъл мюзик" написа до стрийминг платформите да не дават достъп до библиотеките си на компании за изкуствен интелект. Смята се, че тези компании използват музика, за да "тренират" софтуера си.