0

М ел Гибсън е в Европа и проучва места за продължението на блокбастъра си от 2004 г. „Страстите Христови“, пише „Варайъти“.

Съобщава се, че по-рано тази седмица Гибсън е обиколил Малта с продуцентски екип и след това е пристигнал в южния италиански регион Пулия, където е посетил различни местности. Сред тях древните градове Джиноза, Гравина Латерца и Алтамура, казва директорът на филмовата комисия на Пулия, Антонио Паренте.

„Всичко, което можем да потвърдим, е, че неотдавна са проучвали местоположения“, каза пиарът на Гибсън Алън Найроб.Той добави, че „няма много за обсъждане на този ранен етап“. Всякакви подробности за кастинга за продължението на "Страстите Христови", озаглавени "Страстите Христови: Възкресение", са все още преждевременни.

Гибсън е работил по сценария на продължението от години със сценариста на "Смело сърце" Рандал Уолъс. „Възкресението“ не следва „линеен разказ“, по-рано обясни актьорът – става малко като научна фантастика.

„Страстите Христови“ на Гибсън за последните дни на Исус на земята стана най-касовият независим филм на всички времена, събрал близо 612 милиона долара приходи от цял свят. Филмът беше смятан за антисемитски поради внушението, че еврейските лидери са отговорни за смъртта на Исус. Но спорът подхранва интереса, тъй като църквите купуват цели зали за своите богомолци.