0

А лекса Ерски е големият победител в четвъртия сезон на най-гледаното риалити предаване „Игри на волята“, който финал зрителите видяха във вторник вечерта. 7-кратният шампион по борба разкри пред „Телеграф“ за бъдещите си планове, как се е записал да участва в игрите, най-трудното нещо, което е изживял по време на формата, и историята за голямата му любов.

Сватба

Сърбинът зае почетното първо място и спечели наградата от 100 000 лв., но все още не знае какво ще прави с парите. „Още не сме решили окончателно. Аз по принцип не съм и предполагал, че ще бъда победител. Все още обмисляме какво да правим. Като за начало ще се преместим да живеем в София. Нямаме собствено жилище, но искаме да си вземем апартамент под наем. Просто искаме да си имаме наше място, да сме си сами и да си създадем семейство, ако е възможно. Да станем трима. И също планираме следващата година да направим голяма сватба“, каза Алекса.

„Аз и Елица сме почти от две години заедно - сподели още финалистът и добави: - Планувам да се върна в борбата, да се стегна малко и да вляза във форма. Елица вече цели да стане майка. Колко деца искам ли? Колкото Господ ни даде. И на две, и на три ще бъда доволен, но като начало нека си имаме едно. Няма значение какво ще бъде, но колкото повече време минава, някак ми се иска да е момиченце. Не знам защо, просто така го чувствам - и сподели, че мечтае за семейство: - Сега мечтая най-много да си изградим с Елица наше семейство и наш дом. Нищо друго не е по-важно за мен за момента“. Двойката се запознават в Белмекен, когато Ерски е на лагер: „Запознахме се на един мой лагер в Белмекен. Аз бях с националния отбор там, а тя беше с нейни приятелки. Беше дошла да се види с бившия й отбор с нейните треньори. И е искала да го съчетае като почивка за един-два дни. И тогава ние се видяхме, случи се това, което трябваше да се случи и Елица реши да остане до края на моя лагер. Бяхме цяла седмица заедно.

Не мога да обясня първото нещо, което харесах в нея. Тя е толкова сладка, показа се като пандичка, като едно чисто ангелче“, спомня си големият победител.

Половинката на Алекса се разбира чудесно с родителите му и той разказа: “Да, много добре се разбират. Приели са я като дъщеря, не като моята приятелка или съпруга, а като дъщеря. По принцип те я уважават много повече, отколкото мен, детето им (смее се). Аз също се разбирам много с нейните родители, те са страхотни. Вярвам, че ме харесват. Не съм толкова лош, че да е обратното (отново се смее)“.

Двамата обичат да тренират заедно и се разделят рядко, споделя борецът: „Да, когато живеехме в Сърбия, тренирахме много често заедно. Ние рядко се разделяме, но когато се налага, се случва и то е най-много за 1 или 2 дни. Или ако аз не ходя на лагери - и добави: - Ние живеехме година и половина в моята къща в Сърбия. Повечето време прекарвахме заедно, защото тя е българка и няма приятели в Сърбия и единственият човек, с когото може да си общува, съм аз“.

Любимото им занимание е да гледат филми и сериали заедно. „А моето любимо занимание е да цъкам лига, което много дразни Елица, защото тя не играе и не обича такива игри. Дори ми казва, че това е загуба на време и то е така, но аз не мога да спра. Ние, мъжете, просто не искаме да порастваме и това ни държи детския дух - сподели той и добави, че много обича да пее: - Да, много обичам да пея. Обичам да слушам всякаква музика - българска, сръбска и всяка една. Мислил съм да се занимавам с музика. Всъщност сега всички участници от „Игри на волята“ се опитват да показват начина си на живот в профилите си, как тренират, как се хранят здравословно. Аз самият не се виждам по този начин. По-скоро се виждам в шоубизнеса, музика, пеене, да бъда водещ някъде. Това ми харесва. Все пак цял живот тренирам и се занимавам със спорт и сякаш ми се иска нещо различно за в бъдеще“.

Кастинг

Алекса разкри, че за него не е било тайна за това, че Елица го е записала за участие в „Игри на волята“, просто не е вярвал, че ще получи това съдбоносно обаждане. „Елица не ме е записала тайно в игрите, просто когато го направи, аз не го приех толкова сериозно, защото смятах, че това е някаква шега и че няма никакъв шанс да ме одобрят и звъннат - заяви победителят и добави: - Бях много учуден, когато ми се обадиха. Развълнувах се и си помислих: „Ето, може би наистина аз мога да участвам в такова предаване“, а именно „Игри на волята“. Победителят споделя, че с половинката си не са имали обща стратегия в риалити формата. „Изобщо не сме имали обща стратегия. Елица и аз влязохме там напълно неподготвени, нито физически, нито психически. Не сме правили никаква подготовка. Просто влязохме с идеята да се забавляваме. След това превъртях играта. Всеки следващ ход беше някаква стратегия. Обмислях всеки мой ход много добре“.

Борецът разказа и за първата си среща след финала на предаването с неговата любима Елица: „Първите думи, които казах на Елица след победата, бяха точно – Любов, аз успях! А тя каза, че е знаела през цялото време, че аз ще спечеля и че не е спирала да вярва в мен“.

„Най-трудното преживяване в игрите беше моментът, когато Елица отпадна. Липсваше ми много“, заяви категорично шампионът.

В социалните мрежи се изписаха хиляди коментари за Алекса и Виктория, относно отношенията им и колко близки са те. „Истината е, че Виктория и аз наистина сме много добри приятели. И сега, когато предаването приключи, ние продължаваме да се уважаваме много и двамата. Може би малко прекалено е изкарано всичко по телевизията. Нямаме никакви емоции един към друг. Тя си има приятел, аз съм си с Елица. Ние с Елица дори сме женени“, заяви Ерски.

Инстаграм профилът на победителя в „Игри на волята“ е блокиран от финала на предаването. Самият той не може да си отговори на въпроса защо: „Не знам какво да правя, голям проблем е. Звъня на някакви хора за информация какво може да се направи, надявам се, че ще успеем да го върнем“.