0

„Сигнал", „Динамика", Керана и космонавтите за Джулая край Потопената църква „Джулай морнинг – Твърдица и църквата 2023", по този начин е наименуван тази година обичайният рок фест, който се организира край Потопената черква и язовир „Жребчево" за посрещането на първото юлско утро.

Рок

Организаторите от община Твърдица и общинският съвет са решили да подарят незабравима нощ на почитателите на рока. Тази година Перник отново ще се потопи в атмосферата на „Джулай морнинг“. Новото в събитието, вдъхновено от вечния хит на Uriah Heep – July Morning, е, че тази година то ще бъде двудневен рок фест. Първият концерт на групите „Зона 69“, Bad city, Band 100, Tsunami и Eagle heart ще се проведе на пернишката крепост. Вторият концерт, в който участие ще вземат „Уикеда“, S3X, Delta Roosters, Baron Chameleon и гостите от град Кочани, Северна Македония, „Йордан Манов трио“ също ще се проведе на крепостта на следващия ден.

Концерт

Посрещането на първото утро на месец юли, известно като Джулай морнинг, на плажа в Бургас ще бъде отбелязано с концертна програма с участието на над десет групи. Сред участниците има както утвърдени, така и изгряващи музикални формации, а стиловете преминават от рок, през ска, реге, фънк и други. Едно от най-популярните имена в програмата са група "Уикеда", както и бургаската рок формация Lek City Case. Сред другите бургаски формации са Cool Den, Lemon Box, които ще са в нов състав, триото Vaicho's Project, което ще представи съвместен проект с Марияна Добрева – Велева. Публиката ще може да чуе също младите формация "Шантаж", а докато вечерта се превръща в нощ, а след това и сутрин, финал ще постави групата Mr. Vagabond. След участие във фестивала School of Rock Fest в програмата ще се включат и четири училищни групи.

Домакин

Тази година Слънчев бряг ще бъде домакин на специално събитие, посветено на Джулай морнинг. То ще се състои на 30 юни (петък) в Bedroom beach и в него ще вземат участие атрактивни артисти и популярни имена от родната хаус сцена. Зад пулта на клуба ще застанат пионерите в електронното звучене - Pacho & Pepo. Още през 2012 двамата дават начало на поредица от уникални партита за Джулай морнинг на Сacao Beach. Те са на международната сцена над 20 г., познати с множество издадени ремикси и запомнящи се участия на Ибиза, Маями, Лондон и Берлин. Всъщност партита в Слънчев бряг ще започнат седмица по-рано, когато официално се открива летният сезон. Това ще се случи на 23 и 24 юни в Bedroom beach. Специално за събитието пристига една от най-актуалните звезди на френската клубна сцена – YAHMI. В момента той е резидент на луксозния клуб Matignon Paris, който се намира в сърцето на Шан-з-Елизе. Артистът идва в България след поредица участия в Маракеш, Виена, Монреал и Люксембург.

Планината ни открива прекрасни гледки

Освен на море вече е все по-често срещано и отбелязването на July morning в планината. Като вместо на пясък, хората се наслаждават на прекрасни гледки. Едни от най- посещаваните планини по повода са Витоша и Странджа планина. И на двете места се организира скромно парти, защото повечето са дошли да видят красивия изгрев и да се забавляват на любимите си песни.
За всички, които искат да посрещнат изгрева на 1 юли в планината. Приключение, изпълнено с безброй емоции, зашеметяващи гледки, фамозни изгреви и залези.

В Созопол отбелязват July day

В Созопол ще посрещнат изгрева с 24-часово парти и July day, като на сцената в петък се качват цялото SKG и TEAM 02 крю. В събота стартира естественото продължение на july morning: JULYDAY. Тогава зад пулта застават артистите на Afterlife - Fideles и Sasha Carassi, както и резидентите на EXE. SASHA CARASSI, който основава един от най-добрите техно лейбъли – Phobiq, и италианското дуо FIDELES - Daniele Aprile & Mario Roberti издават музика за високо уважавани музикални лейбъли като Bedrock, Poker Flat, Stil vor Talent, Afterlife, Innervisions, Exit Strategy.