0

А ктрисата Силвия Петкова празнува рождения си ден днес сред колеги и приятели. 

„На работа съм и празнувам по пътищата на България“, сподели самата тя пред „Телеграф“. 

Торта

„Истината е, че винаги купоните за рождения ми ден са били грандиозни и се е говорило за тях с месеци. Но последните няколко години по-скоро предпочитам или да съм сама, или в много тесен семеен кръг. Надраснах желанието за грандиозни купони с по 100, 200 човека. Тази година съм на работа“, разкрива рожденичката. Силвия няма представа какво ще се случи до края на деня и дали ще има изненада с торта, тъй като тя никога не приготвя за себе си такава. „Единствено правя торта - и то елементарна, бисквитена - за рождения ден на моя син. Ще духна символично свещичка, предполагам. Нямам представа. Както дойде. Нищо не съм планирала или организирала“, допълва красавицата. Колкото и банално да звучи, актрисата си пожела единствено здраве, работа и късмет, защото те наистина са най-важни. Астралният знак на Петкова е рак и самата тя много вярва в зодиите. „Много ми е интересна тази наука и всичко в тази област. Обожавам астрология, таро, хюман дизайн, нумерология. Имам си личен астролог и винаги на прага на големите събития в живота ми се допитвам до звездите“, разказва актрисата. 

Семейство

Актрисата е майка на 7-годишния Сива, който не спира да й дава поводи за щастие и усмивката й да не слиза от нейното лице. „Малкото ми момченце всяка година ме изненадва по различен начин с нещо, което майстори сам с ръцете си чрез подръчни материали. Дали ще ми нарисува картичка или камък, или пък ще ми наниже мидички като герданче. Винаги си измисля нещо, с което да ме зарадва“, споделя Петкова. Сива все още е мъничък, но въпреки това има интереси към различни сфери. „Интересно му е много, когато идва с мен на работа. Интересно му е и в киното, и в театъра, и в студиата, където записвам книги или реклами, на фотосесии също. Засега всичко му е любопитно, но няма все още изразени предпочитания към нещо. Може би най-смешното от всичко, което понякога казва, е, че иска да става ютюбър или геймър, без изобщо да разбира какво означава това“, смее се щастливата майка. 

С картичка от Сива

 С картичка от Сива
Фейсбук

Урок

Силвия винаги е изглеждала в перфектна форма. Всъщност тя е родена в семейство на двама спортисти и заради това детството ѝ преминава в постоянни ангажименти, свързани с различни видове спорт. Именно това се опитва да предаде и на момченцето си. „Винаги се стараем да се занимава с някакъв вид спорт. Откакто е роден, ходи на плуване. Отделно го водим на тенис, катерене, а зимата и на ски. Понякога ходим и заедно на бокс или фитнес“, разказва тя. Освен на тренировки двамата прекарват време заедно и на други интересни места. Актрисата често споделя забавни кадри и видеоклипове на детенцето си и нея. „Най-много обичаме да пътуваме сред природата или да сме в парка с приятели. Харесва ни да се веселим навсякъде и по всяко време“, казва тя. На последната им почивка на морето те направиха благороден жест и успяха да спасят врабче, което бе оплетено цялото във водорасли на брега на морето. „Беше чисто мокро и полуживо“, описа самата звезда в личния си профил. Нещото, на което най-много иска да научи сина си Силвия, е: „Да е добър и смислен човек. Бих била горда и щастлива да му помогна да се превърне в кавалер, стабилен джентълмен, който има уважение към жените, обича живота и е добър приятел за онези, които го избират“. 

На тренировка по бокс със сина си

 На тренировка по бокс със сина си
Фейсбук

Проекти

В момента Силвия работи над няколко неща, които предстоят да излязат след по-дълъг период от време. „Подготвям няколко проекта в театъра, но е рано да споделя, понеже заглавията са работни и датите за премиери не са уточнени“, казва тя. „Надявам се, че предстоят и нови проекти в киното. Чакаме финансиране. Преди този важен момент да е уточнен, няма как да се похваля“, допълва актрисата. Телевизионната звезда е изиграла немалко роли в киното. Сред тях са г-жа Димитрова в „Революция Z“, Яна Танева в сериала „Под прикритие“, Кера в „Пътят на честта“ и още много. „Всяка роля, в която съм влизала, е огромно парче от моето сърце и душа. Обичам си ги всичките и за всяка съм дала различна част от себе си. И хубавото е, че няма как да ги сравнявам, защото всичките са много различни една от друга“, споделя Петкова. Искане за промяна във външния й вид като промяна на килограми, цвят на коса и т.н. не я притеснява по никакъв начин, дори би било предизвикателство за нея. „Разбира се, понякога отказвам роли. Ако сценарият не е по вкуса ми или не виждам себе си в ролята – отказвам, поне веднъж в сезона се случва“, добавя красавицата. Професията на Силвия носи много емоции, спомени и преживявания, на въпроса има ли истинско приятелство в нея тя отговори: „На етапа от живота си, на който съм днес - бих казала, че приятели изобщо не съществуват независимо от сферата. Но това е от драматичната сатурнова дупка, в която съм. Ха-ха. Имам много близки хора от професионалната си среда. Но въпросът е до личния морал на човек, не до професията“.

По време на снимките на сериала Пътят на честта

 По време на снимките на сериала Пътят на честта
Фейсбук

През лятото ще обикаля планините на България

Освен с проектите, с които се е заела Силвия, тя е на етап ремонти, битовизми и т.н.

„Ако успея да попътувам малко, определено ще е из планините на България“, казва тя. Въпреки многото ангажименти, когато й остане свободно време, тя винаги знае как да го запълни с любимите си занимания и хобита. „Обичам да пътувам, да се разхождам из планини и гори, да слушам музика, да пиша, чета, много обичам и да си отдъхвам на красиви гледки“, разкрива Петкова.