0

А ктрисата Силвия Петкова става американка във втората театрална постановка на големия кинорежисьор Николай Волев.

„Принципът на несигурността“ е по пиесата на британския драматург Саймън Стивънс, а премиерата е на 21 февруари в „Театро отсам канала".

Сюжет

„От 3 г. подготвям този проект и още от самото начало съм сигурен, че Силвия Петкова ще играе главната героиня. Причината е проста – тя припокрива на 101% моето виждане за щурата американка Джени. Силвия много се зарадва на поканата ми и тя предложи неин партньор да бъде Димитър Баненкин. Досега не съм го гледал в театъра, но вярвам, че ще се справи“, сподели пред „Телеграф“ Николай Волев. 

Сюжетът разказва за сложните отношения между Джени и лондончанина Алекс. Героите им са много различни по характер, темперамент, възпитание, възраст и манталитет наши съвременници. Тяхната история започва с нетипична ситуация, която води до бурен фойерверк от чувства – от привличане и отблъскване до страст, съмнение, състрадание, ярост, омраза и любов. Тази връзка се развива в едно непредвидимо, изпълнено с несигурност, но омайно чувство на любов, като поставя вечния въпрос „Какво всъщност е любовта?“.

Музика

Режисьорът на „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“, „Козият рог“, „Извън пътя“, както и документалния „Дом № 8“ е автор на постановката в качествата си на режисьор, сценограф, художник на костюмите, както и автор на музикалната, светлинната и аудиокартините. „В началото бях и продуцент, но разбрах, че това не ми е силата. Радвам се, че попаднах на Димитър Бакалов и Александър Пеновски, които се заеха с продуцирането на спектакъла. А относно сценографията за мен беше удоволствие, тъй като първата ми професия е архитектура. В Лондон щях да уча също и моден дизайн, ако не бях станал кинорежисьор. А пък музиката ми е втората любов след киното“, добави още пред вестника Волев.