0

М ладият актьор Майкъл Ричърдсън, син на холивудските звезди Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън, е една от младите звезди на Ischia Global Fest, която привлече вниманието на журито на фестивала.

Той представи за първи път независимия филм On Our Way, в който участва, под режисурата на неговата съученичка Софи Лейн Къртис. Драмата разказва за демоните на амбициозен режисьор, който държи да пробие в света на киното. Ричърдсън, който е внук на легендата Ванеса Редгрейв, сподели, че са работили по проекта цели 4 години и чак сега лентата вижда бял свят. „На 12 години осъзнах, че не мога да бъда професионален футболист. Винаги съм живял заобиколен от артисти и тази енергия никога не ме напусна. Изборът да се насоча към киното си е лично мой“, заяви пред журналистите Майкъл.

Младата надежда на Холивуд, който взе статуетка за изгряващ актьор край бреговете на Капри, има страст към писането на сценарии, а мечтата му е един ден да режисира. Любопитното е, че и неговата лична история също може да бъде пресъздадена в ирландския лидер Майкъл Колинс, тъй като, когато се е родил в Дъблин, баща му Лиъм се е снимал в биографичната лента на режисьора Нийл Джордан, разказваща за водача на ИРА. Ричърдсън сподели, че се чувства наполовина италианец, тъй като светото му кръщение е било в сиропиталище в Рим. „О-о-о, знам за България, вие също имате красиво море и невероятни залези. Баща ми често снима там и е обещал да ми ги покаже“, възкликна на срещата с медиите красавецът, чийто дом в момента се намира в Ню Йорк.

Днес се очаква да пристигне Дарина Павлова, която е в почетния борд на престижния форум. Българката идва директно от тузарския морски курорт Порто Черво, където бе на почивка с приятели. Павлова ще е в компанията на своя пиар и приятел Сандро Рубини, който отскоро стартира продуцентска компания в Латинска Америка и менажира актьори, световни топмодели и тв лица. Родната бизнесдама, която проби в световната киноиндустрия със сигурност, ще вечеря в компанията на холивудската звезда Андрю Гарфийлд, добил световна слава с ролята си на Спайдърмен. Ексгаджето на Ема Стоун се познава и с продуцента Ави Лернер, собственик на Милениум Филм, които снимат голяма част от продукциите си в България. Според мълвата в Иския Дарина ще обяви на Зеления остров и нов световен кинопроект, в който е замесено нейното име. Тя ще има работен обяд и с шефката на отдел „Стратегии и комуникации“ в платформата Нетфликс, която е специален гост на фестивала.