0

К ралицата на попмузиката Мадона беше обвинена в търговия с африкански деца и сексуална експлоатация, както и в пропаганда на хомосексуализма и трансджендърството, съобщава Weekly Blitz, цитиран от lupa.bg. Благотворителна организация от Малави, нарекла се Световна федерация на Етиопия, поиска от държавния глава Лазарус Чаквера да започне разследване по отношение на певицата.

Повод за това е станала фондацията на Мадона „Въздигане на Малави“, която тя основава в африканската страна през 2006 г. С дейността си тази организация помага на жители на Европа и САЩ да осиновяват африканчета.

„Необходимо е като предпазна мярка да се ограничи достъпът до Африка и африканските деца на Мадона и нейните сътрудници, докато не бъде проведено разследване за търговия с деца, сексуална експлоатация, сексуално робство, заплаха от принуда, измами и злоупотреба с власт и с уязвимостта на децата“, казва се в изявление на Световната федерация на Етиопия.

Членовете й също така обвиняват певицата в непристойно поведение с „друго лице от женски пол“, отбелязвайки, че на територията на държавата Малави подобни действия се преследват от закона и се наказват с 5 години лишаване от свобода.

Петицията се позовава и на книгата SEX, издадена от Мадона през 1992 г., която включва „съдържание за възрастни – софт порно и симулации на сексуални действия като садомазохизъм и др.“ Организацията подозира, че под прикритието на своето сиропиталище Raising Malawi и осиновяванията на малавийски деца звездата може да организира трафик на хора и социални експерименти.

Принципът „невинна до доказване на противното“ трябва да важи и в този случай, но има неоспорими факти, които трябва да се вземат предвид по отношение на Мадона, които я правят неподходяща да бъде около деца, камо ли да й бъде дадена възможност да им влияе, изтъкват от Световната федерация. И още: „Ние твърдо вярваме, че Малави е ограбен от най-ценния си ресурс – децата си“.

Мадона е обвинявана от федерацията, че използва осиновения си от Малави днес 17-годишен син Дейвид Банда за сексуална експлоатация и социални експерименти. Социалните медии са залети от негови снимки в женски дрехи, с грим и обици, на които двамата с Мадона се държат за ръце като влюбени.

Преди време певицата се похвали, че Дейвид изглежда по-добре в нейните дрехи от нея самата. След поредица обжалвания Върховният съд през 2009 г. дава на Мадона правото да осинови второ дете от Малави – момиченцето Мърси Джеймс, което вече е на 16. През 2017 г. Малави разрешава на певицата да осинови отново и тя става майка на близначките Естер и Стела Мвале, понастоящем почти на 10.

Петицията обвинява правителството на Малави, че не е „направило пълна проверка на социалното минало на осиновителя“ и има причина да се вярва, че Мадона „използва тези деца като социален експеримент в отговор на тежкия натиск на ЛГБТК-общността за содомия в Америка“.

Според авторите й, благодарение на своите привилегии, пари и слава Мадона се е почувствала над закона и е намерила начин да маневрира извън законите на Малави. Много журналисти критикуват звездата и посочват, че бедността не е причина африкански деца да бъдат отделяни от родителите им и осиновявани в чужбина.

Други обаче я възхваляват за благотворителната й дейност сред тези семейства и за страната като цяло. Жак Перети, например, пише, че поради нейната щедрост бедните малавийци на практика боготворят Мадона: „Името й... е мутирало в Ma Donor: Даряващата майка. Въпреки това Мадона сама не може да „спаси от бедност“ никоя страна: това би включвало важна икономическа структурна реформа, в която тя не е инвестирала…“.