0

Д уа Липа даде кратък отговор от няколко думи на обвиненията, че е имитирала пеене с устните си на фестивала в Гластънбъри, съобщи „Сън“.

Скандалът с плейбека се разрази през уикенда, когато милиони фенове гледаха изпълнението ѝ на най-големия рок фестивал в света на запис на Би Би Си в интернет.

28-годишната звезда каза пред The Mail on Sunday: „Аз не правя мимики“.

Дуа Липа бе разстроена от провала на звука по време на грандиозоното ѝ шоу, защото хвърли всичко по силите си на Pyramid Stage в Гластънбъри.

Тя бе избрана да води грандиозните тридневни концерти, като никога досега не е имала такава бляскава възможност.

Носителката на „Грами“, която е британка от албански произход каза на тълпата, когато излезе на сцената: „Не мога да повярвам, цял живот съм мечтала за това. И не мога да повярвам, че съм точно тук, точно тук, с вас, момчета, толкова съм щастлива да бъда тук с вас тази вечер". Някои почитатели в Х обаче бяха категорични, че тя е синхронизирала устни с песните, като един човек се отзова в публикация, пишейки: „Дуа Липа 100% имитира на Гластънбъри“.

Шоуто ѝ включваше най-големите ѝ хитове, множество намигвания и препратки към други изпълнители през годините, специална хореография. 

Ден по-късно, в събота вечер, Coldplay се качиха на емблематичната сцена в Англия и направиха история, разказва „Мирър“. Групата стана първата, която е била на фестивала пет пъти от 2016 г. насам. В края на шоуто си рокерите изведоха на сцената легендата от „Завръщане в бъдещето“ - актьора Майкъл Джей Фокс. Той страда от 30 години от Паркинсон и е в инвалидна количка, но въпреки това свири на китара в съпровод на песни на Coldplay. В публиката бяха Том Круз и Джилиан Андерсън.

Фестивалът в Гластънбъри на открито събира около 3000 изпълнители на 80 различни сцени. Догодина ще има почивка от екологични съображения, обявиха организаторите.