0

Н яколко души, които са присъствали на концерти на немската група Рамщайн, заявиха, че млади фенки били вербувани да правят секс с вокалиста на метъл групата, Тил Линдеман, преди и след техните концерти. Една от фенките потвърдила, че й сипали нещо в питието на афтърпарти във Вилнюс миналия месец.

Групата им концерти на Олимпийския стадион в Мюнхен, започващи в сряда, но от организаторите на концерта заявиха, че няма да има афтърпартита след шоуто, нито така нареченото изживяване "row zero"  за избрани фенове директно пред сцената, съобщи The Guardian.

Издателската къща Kiepenheue Witsch, която публикува антология със стихотворения на Линдеман през 2020 г., обяви, че се разделя с певеца, заради появилите се новини.

В изявление на страницата си в Инстаграм групата каза, че приема обвиненията "изключително сериозно" и помоли феновете си да запазят преценката си относно жените, които са говорили, както и поведението на собствените си членове.

"Казваме на нашите фенове: важно е да се чувствате добре и в безопасност на нашите концерти пред и зад сцената се казва в изявлението.

По-ранно изявление в Туитър гласи: По отношение на обвиненията, циркулиращи в интернет за Вилнюс, можем да изключим възможността това, което се твърди, да се е случило в нашата среда.

Известни със своя индъстриъл хеви метъл китарен звук и сценични представления в кабаретен стил, Рамщайн са един от най-успешните музикални групи на Германия, въпреки че статусът на групата в родната им страна е по-амбивалентен. Създадена през 1994 г., групата има дълга история на провокативно използване на образи и език, свързани с нацистката ера, въпреки че Линдеман заяви в интервю за списание Rolling Stone, че "ние мразим нацистите".

По-рано възхвалявани от критиците за тяхната поетична чувствителност, текстовете на Рамщайн наскоро взеха по-явно порнографски обрат.

Обвиненията срещу групата бяха повдигнати за първи път на 25 май от 24-годишна фенка от Северна Ирландия, която отишла на концерта на групата във Вилнюс, Литва, два дни по-рано. В поредица от публикации в Туитър и Инстаграм жената казва, че преди пътуването си се е свързала с жена чрез Инстаграм, за която в чат форумите се говорело, че може да помогне на феновете да получат достъп до ексклузивни партита преди и след шоуто.