0

С амо три години затвор получи турчинът Алсин Левент, обвинен за катастрофата, в която загина кралят на сръбската музика Шабан Шаулич.

Първоначалната му присъда беше 3 години и 3 месеца, но на втора инстанция тя е намалена на 3 години. Семейството на Мирсад Керич – клавиристът на Шаулич, който почина малко след катастрофата обаче ще обжалва, тъй като не приема решението на съда.

Фамилията вече подготвя жалба към Върховния съд на Германия.

„Турчинът първо беше осъден на три години и три месеца затвор, а след това присъдата му беше намалена на три години. Първата присъда също беше скандална, а след втората всички загубиха надежда в човечеството. Семейството на Мирсад Керич сега ще обжалва пред Върховния съд на Германия и ще се опита да въздаде справедливост на жертвите“, коментира близък до семейството пред сръбска медия.

Припомняме, че трагичният инцидент стана на 17 февруари 2019 година на магистралата край германския град Гютерслох, близо до Билефелд. Алсин Левент блъсна отзад колата, в която пътуваха Шабан Шаулич, Мирсад Керич и кумът на певеца Слободан Стоядинович.

Кралят на сръбската музика и Мирсад Керич починаха, а Стоядинович беше тежко ранен. Германските медии съобщиха, че турчинът е карал със 193 километра в час и е бил под въздействието на алкохол и марихуана.

На процеса и произнасянето на присъдата присъстваха вдовицата на Шабан Гордана, както и децата Михайло и Санела. Синът на загиналия Мирсад Керич чакаше справедливост с тях.