0

„Касиерката, за която „Телеграф“ писа, че е скрила билетите на Лили Иванова за концерта в Плевен, ми открадна 809 лв. Това обяви пред „Телеграф“ актьорът и режисьор Ники Априлов. След като подробно описахме скандала с примата, той се обади в редакцията да разкаже и своя сходен случай от 2017 г.

Отчет

„След премиерата в София на спектакъла ми за Емил Димитров реших да го представя и в родния му Плевен. Със сина му ходихме при кмета, в читалището и ни пратиха при тази жена Ваня Михова, на която всички оставят да продава билети на единствената каса в града. Предложих й да уточним нещата, тя вика - нека свършим работа, ще се оправим. Аз обиколих няколко болници, фирми на приятели, които изкупиха повечето билети. Преди представлението тя ми представи отчет и я попитах какво й дължа. Тя отвърна - 20% върху всеки билет. Отвърнах, че е абсурд, тъй като това е процентът на организатора, който обикаля по офиси и фирми, за да продава билетите, а за човек на каса процентът е между 3 и 5, или 10-15 лв. на ден. Отказа да ми даде парите, задържа и документите“, разказа Ники Априлов. Изпратила му ги чак след месец, като си удържала 809 лв., което е точно 20% от приходите 4047 лв. „Това са билети на моята фирма, аз съм им платил данъците, но аз не съм й издал документ за тези пари, затова за мен са откраднати. Дори написах сигнали до НАП и прокуратурата в Плевен“, добави „бащата“ на „Като лъвовете“. 

Жалбата на режисьора до прокуратурата.

 Жалбата на режисьора до прокуратурата.

Кредит

„Телеграф“ потърси за коментар и касиерката Ваня Михова, която заяви, че си е заслужила парите. „20% си е нормален процент за продаден билет. Викаха ме в НАП след неговия донос, та им показах бележката, че съм платила данъците. Друг е въпросът, че той въобще не ми предложи договор. Аз не мога да разбера какво са се хванали с мен и Недеков, и той. Чак започвам да се чувствам значима, а аз не мога да попреча на никого. 4 месеца ми остават до пенсия, непрекъснато съм на хапчета от това изнасяне на факти от кухнята. Майка ми е с високо кръвно, кредит имам да изплащам. Даже бих си продала апартамента, за да осъдя Недеков“, каза касиерката. „Не знам каква бележка е показала в НАП, но в моята фирма за тези 809 лв. нямам документ“, заключи Ники Априлов.