0

С офи Маринова пропя опера и накара диригента на всякакви ценни класики Йордан Камджалов да я покани за поредица уникални концерти. Наречени са „Софи Маринова и Йордан Камджалов - Мистерия и свобода“ и засега има три сигурни дати – световна премиера на 30 май в зала 1 на НДК, 21 юни на Античния театър в Пловдив и на 30 юни на Летния театър във Варна.

Билети

Вече се продават и билети за събитията, а цените са от 30 до 150 лв., като в Пловдив и Варна най-високите цени са съответно 110 и 90 лв., сочи проверка на „Телеграф“. След това ще има и представления в чужбина на тази истинска музикална сензация.

Диригентът Йордан Камджалов нарича Софи Маринова най-музикалния човек в България и смята, че тя самата даже не подозира какви са възможностите на гласа й. Софи тайно идвала от една година да наблюдава творчеството на Камджалов.

А диригентът я хвали, че е чудо като глас и характер. Идеята дошла след общите концерти с Лиза Джерард, а със Софи е надграждане в тази посока. Маринова ще пее класика, романтика и фолклор. Вече тайно репетират, но не споделят още какво ще бъде, знае се, че ще има класика, романси, фолклор.

Скок

Според Камджалов тези концерти ще са истински квантов скок в музиката на света. Спектаклите са съставени от няколко основни компоненти. Идват участници от седем държави.

Често познаваме гениални хора с отвратителен характер, а сега е обратното, заяви Камджалов в ефира на NOVA. Той допълни, че Софи ще е в епицентъра на събитията. В момента учи творбите на френски, италиански, немски, руски и български. Провокирана от Лора Крумова в "На Фокус", Софи запя рефрена от „Очи чорные“. А Камджалов допълни, че поне половината от цялото представление ще е импровизация. Софи пък каза, че ходила на концертите на диригента, след като си направила процедури, от които много я боляло, но изведнъж като по чудо й минало.