0

Н еписаното правило, че ако ти върви в спорта, това е за сметка на любовта, бе потвърдено от раздялата между двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо и приятелката му Андреа Шлагер. 

Испанецът тъкмо нареди 3 поредни подиума от началото на сезона с новия си болид Астън Мартин, когато чрез социалните медии обяви раздялата си с австрийската журналистка.

В Инстаграм двамата съобщиха, че прекратяват любовната си връзка. 

„Искахме да ви кажем, че връзката ни като двойка приключи. Имахме късмета да споделим фантастично време заедно и ще продължи да бъде така, но с различна форма на обич. 

Както вероятно сте видели, ние продължихме да работим на и извън пистата по различни проекти заедно и през това време и ще продължим да го правим с най-дълбока любов и уважение един към друг. Решихме, че е подходящо да споделим това, тъй като винаги сте били там и ни подкрепяте. Благодаря за това. Фер & Андреа“, гласи изявлението, което двамата споделиха в профилите си в социалните мрежи.

Първите снимки на двамата заедно се появиха през май миналата година, когато двамата се разхождаха из падока в Маями след седмици на интензивни слухове. 

Андреа Шлагер, спортна журналистка от Австрия, специализирана във Формула 1, стана веднага център на вниманието тогава.

40-годишната австрийка има в професионалната си биография и отразяване и на други големи спортни събития, като Зимни олимпийски игри, световното по футбол през 2014 г., MotoGP и дори тенис турнири и хокейни мачове.

На 5 март, преди по-малко от месец, Андреа Шлагер сподели снимка с Фернандо Алонсо в профила си в Instagram, придружена с нежно послание. На снимката и двамата изглеждаха усмихнати, докато пилотът държеше трофея, спечелен с подиума му в първото състезание от Световния шампионат на Формула 1: „Никога не съм виждала повече решителност, воля и упорит труд. Радвам ти се от сърце“, написа тя.