0

С лед три месеца затвор и седем месеца домашен арест братята Андрю и Тристан Тейт, обвинени в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група, прекараха първата нощ на свобода с приятели в луксозната си вила във Волунтари, на осем километра от центъра на Букурещ. Те повикаха на партито и масажистки, съобщава Диджи24. Вчера Апелативният съд реши, че братята могат да бъдат разследвани под съдебен контрол, по-лека ограничителна мярка.

Двамата братя ще трябва да се явяват пред съда, когато са призовани, да уведомят незабавно съдебния орган, постановил мярката, ако променят местожителството си, като нямат право да напускат границите на окръг Илфов и община Букурещ. Забранено им е да контактува със свидетели или жертви.

БТА

Андрю и Тристан Тейт имат право да се разхождат из румънската столица. Веднага след обявяването на решението, техни приятели пристигнаха във вилата им, за да отпразнуват първите часове на свобода на двамата. Братята милионери повикаха и масажистки, които да им помогнат да влязат в атмосферата на пълен релакс, отбелязва Диджи24.

БТА

Бившите кикбоксьори, които имат американско и британско гражданство и милиони последователи в социалните мрежи, бяха арестувани в края на 2022 г. Разследващите прокурори твърдят, че братята са подмамили момиче да публикуват видеоклипове или снимки в различни социални мрежи, от които двамата братя печелели пари. Момичетата, които не се съгласявали или са искали да се оттеглят, са били заплашвани или изнудвани, някои дори нападани от съучастниците на двамата.

„През януари, когато бях хвърлен в затворническа килия, медиите казаха на света, че съм бил ужасен човек, че съм наранил хора и съм направил много пари от престъпни дейности. 7-8 месеца по-късно седим тук и не сме видели жертви по новините. Не съм видял нито един човек да се изправи срещу мен и да каже, че съм го наранил. Много е изтощително да продължаваме да увековечаваме лъжите. Много е трудно да поддържаш лъжи, когато нямаш доказателства. Ние бяхме напълно невинни от началото на този случай и аз имам абсолютно доверие в румънската съдебна система, защото в крайна сметка тя взе правилното решение и ни освободи”, заяви след присъдата Андрю Тейт. Той допълни, че е сигурен, че накрая с брат му ще бъдат абсолютно оневинени.

БТА

БТА