0

Н осителката на титлата “Мисис Баба” Дони Василева среща новото си гадже Момчил благодарение на Фейсбук. 

Съвременната форма за комуникация се оказва съдбовна за двамата, защото с днешна дата тя го определя като най-красивата любов в живота си. Новият любим на Дони е дете на български дипломати, роден е в България, но целия си живот прекарва в Берлин, където живее и досега. Двамата се запознават, без да знаят нищо предварително един за друг, а Дони намира това за особено привлекателно. 

Пример

„Беше страхотно това, че той не знае нищо за мен, нямаше никакво понятие коя съм и с какво се занимавам, което за мен беше важно, да знам, че ме харесва просто заради това какъв човек съм, без задни мисли. Винаги съм бягала от хора, които се въртят покрай публични личности. Последният ми брак всъщност беше точно такъв пример, оказа се, че някои хора искат да станат бързо популярни и си търсят някой, за когото да се хванат“, разказа пред „Телеграф“ Мисис Баба. Когато се запознават в мрежата, и двамата се крият зад псевдоними. Разговорите помежду им са интересни още от първия миг и не след дълго заменят „чата“ в мрежата с комуникация във вайбър. С усмивка си спомня първото съобщение, което си разменят там. „Аз му написах „Приятно ми е, казвам се Дони“, а той ми отговори: „Аз съм Момчил“, на което аз реагирах със смях, мислех, че си прави майтап“, разказа още тя. И така двамата вече повече от година се радват на прекрасни, споделени отношения. „Това е най-прекрасният мъж на света“, описва  половинката си Мисис Баба. 

Тайна

„Пазих го много дълго от света, не исках да се знае за връзката ни, защото съм си изпатила веднъж от публичност в отношенията и предпочитах да го запазя за себе си колкото може по-дълго. Досега. Защото ние започнахме да прекарваме все повече време заедно, аз качих снимки в социалните мрежи и всичко се случи естествено. Вече се знае официално, че Дони намери Момчил“, развълнувано сподели тя. Разговорите помежду им запалват страстта. „Той е изключително привлекателен мъж, но ако това не беше подплатено със съдържание, нямаше как де се случи нищо“, разказа Дони. Допадат си много от пръв поглед, защото ги свързват много неща, като разбирания и отношение за живота. И двамата са на една възраст и много добре знаят какво е минало, какво предстои и какво искат от живота в бъдеще. Първата им среща е преди около година по време на пандемията. Точно това я прави възможна, защото заради това Момчил е в страната.  

Съвети

„Не искам да обиждам българските мъже, защото аз обичам България, страхотна родолюбка съм, но българските мъже, особено съвременните, имат какво да учат. Бих посъветвала съвременните майки на момчета да обръщат на синовете си повече внимание. Аз имам наблюдения сега от Момчил, който е възпитаван в Германия, всичко е различно. Като започнем от джентълменството, речника, отношението към жената, дисциплината, няма го балканския манталитет и това е, което много ми харесва”, разказа разпалено тя. 

В момента Дони е между България и Германия, за щастие могат да си позволят да пътуват. В началото той идва по-често, докато успее да създаде у нея доверие. Доверието за нея е особено важно. „След последната ми връзка, която за никой не е тайна как приключи, аз бях много резервирана, защото когато си предаден по такъв грозен начин, това е болка, която се лекува дълго време, но, слава Богу, попаднах на такъв човек, който прояви разбиране и търпение. Беше изключително внимателен, даде ми времето, от което имам нужда, за да му се доверя. Той е толкова различен от всички мъже, които съм срещала в живота си, че не ми остави и един процент съмнение. Доверието ми към него е много повече”, сподели още Дони. Когато се срещат за първи път, Дони намира за необходимо да разкаже за това, че вече не само е баба на две прекрасни внучета, но и че е носителка на признанието най-красива баба на България и на Вселената. Молбата й към бъдещата й половинка е само една - ако се интересува от някоя подробност от миналото й, да пита нея, не да чете всякакви преразкази. 

Маже се с мед, жълтък и зехтин

Мисията на Дони е да прави жените красиви и щастливи като самата нея. И затова преди години създава своя собствена марка козметика за дамите. Идеята за това идва спонтанно, подтикната от нейни приятелки. Дони била запалена от малка по всякакви домашни рецепти за кремове и маски за лице. Опитвала да прилага в грижата за кожата всякакви билки и други. „Още от съвсем мъничка имам изградена своя собствена култура за домашно разкрасяване, правя си кремчета, маски за лице, за тяло, така от години. От време на време някоя от тях проявяваше любопитство и аз им давах да опитат, така един ден една от тях ми подхвърли идеята, че е време да приложа знанията, които имам“, разказва Дони. Според нея тайната на красотата на българката се крие в розовото масло, това е най-доброто за нашите кожи. Иначе любимата й домашна маска и до днес е: една лъжица мед, един жълтък и лъжица зехтин, която прави от тийнейджърка. „Една приятелка на майка ми ме научи, още когато бях тийнейджърка. Това всеки може да забърка вкъщи, за мен това е средството за мигновена хидратация и освежаване на кожата. Бях голяма принцеса, така ме наричаха моите родители, винаги имах красива рокля, прическа. Мажех всякакви плодове, диня, краставици, плесках се с всякакви неща. Намирах си книжки със специализирана литература, имаше технически книжарници и изпробвах всякакви рецепти за домашна козметика. Бях кокетка“, разказа още тя. 

Откри майка си след половин век

Коренът на Мисис Баба е шопски, но е отгледана в прекрасното село Роза, Ямболско. Родителите й я обожавали и й дали най-прекрасното детство, за което можела да мечтае. Свобода и вълшебни мигове и игри на воля. „Ако трябва сега пак да се родя и имах право на избор, бих избрала същото детство със същите родители, дори да трябва да се лиша от родната ми майка отново. Толкова много любов съм получила от моите родители“, казва Донка. На 14 години тя разбира, че е осиновена, казва й лично баща  й, а тя го приема спокойно. Разказва, че чувала подмятанията на децата от града от време на време, че била купена, така че дори преди да й кажат, подозирала, че има нещо. Никога не й минавало през ум да потърси биологичната си майка и баща, защото с тези била най-щастлива на света. Едва след като родителите, които я отгледали, починали, тя взела решение да намери родната си майка. Успява да го направи и с радост открива, че майка й е чакала това позвъняване 51 години. С вълнение двете се срещат и днес тя е прекрасно приета и поддържа страхотни отношения. Щастлива е да разбере, че майка й е чакала появяването й цял живот. Не се сърди и не таи никакви лоши мисли, а само благодарност. Това е едно от качествата, на които я научил баща й - да бъде благодарна. 

Не яде месо от 22 г.

„Никога не позволявайте проблемите да ви променят. Събуждайте се усмихната, радвайте се на живота и забравете думата „проблем“. Тази дума не съществува - има препятствия, които трябва да се преодоляват, но не трябва да се предавате пред тях и да позволявате да ви смачкват. Това е най-важното правило, което спазвам, когато става дума за добър външен вид. Най-сигурният начин да остареем бързо е да позволим да ни смачка ежедневието“, съветва Мисис Баба. Все пак освен да бъде позитивна в мислите и емоциите си тя спазва режим на хранене и е вегетарианка от 22 години. „Трябва да се яде по малко, хубава и чиста храна, аз специално съм основно на растителна храна и понякога риба“. Признава си, че не е най-добрият пример за спортен тип човек. Но най-важното нещо, което жените не трябва да забравят, е любовта. Една жена няма как да е нито красива, нито щастлива, ако до себе си няма споделена любов.