0

М оделката и тв водеща Гери Дончева има зад гърба си наредени над 200 пъзела. 

Атрактивното хоби се превръща в страст за нея още когато е съвсем мъничка. Спомня си как на 3 г. със сестра си се забавляват, подреждайки картинки. Впоследствие се отдава на това хоби и подрежда от мозайки едни от най-известните картини на велики художници. Най-голямото й предизвикателство идва, когато успява да направи „Сватбата в Кана“ - първата Библейска сватба, съдържащ 9000 части. Като модел красавицата винаги е намирала начин да участва в различни благотворителни инициативи, така в един момент решава, че може пъзелите й да помогнат и тя ги включва в благотворителна изложба, посветена на дете със здравословен проблем. С продажбата на част от тях подпомага скъпото лечение в Израел с близо 8000 лв. 

Мисия

Днес Гери няма време за любимото си хоби, защото то е заменено от мисията в живота й. Само преди месеци красавицата стана майка за първи път и това сбъдна една от най-големите мечти в живота й. „Когато бях съвсем малко момиченце и ме питаха каква искам да стана, като порасна, аз, без да се замислям, отговарях – майка. Това ми желание не се промени цял живот, така че определено майчинството е сбъдната мечта за мен“, сподели пред „Телеграф“ красавицата.

Детската й мечта става реална на 16 юли. Хубавицата дълго криеше новината, че е бременна.Дали от суеверие или по други причини тя реши да сподели благата вест чак след като вече беше родила момиченцето си. Същото направи и по отношение на мъжа в живота си. Хубавицата успя да опази личното си щастие максимално дълго и заедно с дъщеричката си показа за първи път и сватбената си халка. „Сега вече всички сме заедно, семейството ни расте здраво, сплотено и щастливо“, лаконично казва тя. 

Кърми

Момиченцето се ражда преждевременно, но с манекенски размери - дължина 47 см, тегло 2,720. Противно на всички теории, че манекенките са лигави, Гери избира да роди по естествен начин: “Нормално раждане избрах, защото бях сигурна, че ще мине отлично. Имах самочувствието, че ще се справя, имах самочувствието, че съм еластична и се оказах права. Природата си го е измислила, а аз съм за натуралните неща. Благодарение на д-р Мажена Панова, акушерка Ева Белишка и екипа нямам нито един шев, никакви разкъсвания и поражения по тялото ми. Всичко приключи много бързо и приятно“ разказва тя.

Гери е избрала да кърми детето си. „Сега всекидневието ми зависи напълно от Маги. В момента ме хващате между храненията на Маги. Тя е на два месеца и заниманията ми в момента са предимно свързани с нея. Освен кърмене, спане и разходки с дъщеря ми се занимавам и с работа от компютъра - грижа се за публичните комуникации на болница, за която работя“, разказва за всекидневието си младата майка. Смята, че за момента майчинството не я е променило нея самата: „Не смятам, че ме е променило, просто има още един човек вкъщи, за когото да се грижа и обичам. Това е най-смисленият момент в моя живот и е началото на цял прекрасен период, защото майчинството ще продължи през целия ми живот“.

Суеверие

Двамата със съпруга й заедно избират името за детенцето си. „Искахме името да бъде интернационално, да не може да бъде объркано писмено и говоримо на който и да е език, искахме да е свято име, да носи хубав заряд, да има имен ден също беше важно. След като избрахме името Мария Магдалена, се замислихме, че в нашето семейство има буква М многократно - майка ми Мариела, свекър ми Методи, сестрата на съпруга ми Мария”, обяснява Дончева. Може би от суеверие хубавицата не купува нищо от необходимите неща за бебето предварително. “Имаше някои притеснения с моята бременност и до последно не купихме нищо освен комплект за изписване. Като се прибрахме вкъщи, поръчахме всичко, от което имахме нужда“. Сега се радва на всяка една грижа около детенцето си.

„Толкова дълго чаках този момент в моя живот, че сега се наслаждавам на всичко, дори на недоспиването, на нощното ставане, всичко е удоволствие за мен. Сега най-много ми се иска да бъда добра майка за детето си, да я науча да бъде добър човек, да бъде честна, мила и да има добри обноски”, казва булката с чеиза от прочутата реклама на сирене. Като дейна жена, пълна с енергия, макар и с бебе на 2 месеца, тя успява да намери време за всичко.

„При добра организация на времето ми остава такова и само за мен - да си взема освежаващ душ например, да направя някакви козметични ритуали, да си оправя косата, а също и да свърша нещо работно и извън вкъщи - телевизионно участие или работа в някой от медицинските обекти.  Намирам време да изляза на обяд или вечеря със съпруга ми или с наши приятели. Щом има желание - има и време. Моята майка Мариела има голяма заслуга за това, че помага с грижите за малката и така остава време всичко. А то никак не е никак малко. Хубавицата работи като PR мениджър на болница и хоспис.

Има и телевизионно предаване “По стъпките на красотата”. Наред с всичко това е редовен докторант в УНСС под научното ръководство на проф. д.н. Любомир Стойков, а темата на дисертационния й труд е свързана с публичните комуникации в здравната сфера. Продължава да създава книги за деца от поредицата “Приказни истории”. “А сега вече мисля върху нова детска книжка, която ще бъде вдъхновена от моята дъщеря Мария Магдалена“, допълва Гергана.

Качва само 9 кила за 9 месеца

Като типичен модел Гери Дончева успява да запази външния си вид перфектен до самото раждане. За 9 месеца качва само 9 килограма. Но признава, че това се дължи на ген, а не на ограничения и диети. “Хапвах каквото си поискам“, с усмивка казва тя. „В деня, в който родих, свалих 8 килограма. А 3-4 дни по-късно вече бях дори по-лека, отколкото преди да забременея. Мисля, че този метаболизъм се дължи най-вече на естественото ми раждане”, признава хубавицата.

Разменя книги с US губернатор

Кариерата на модел на звездата остава в миналото, тя отдавна е заменена с работа в областта на пиар комуникациите. “Модата ще е винаги част от мен, макар и в друг аспект. Сега съм водеща на различни модни събития. Рядко склонявам да участвам в някое ревю. Модата е част от невербалната комуникация и е много важна за мен като PR мениджър”, казва Гери. С мода започва да се занимава като съвсем малка, след като сама се записва за моделски курсове. Няма носталгия към онова време, само хубави спомени. „Например завинаги ще ми остане онзи момент от седмицата на модата в Лас Вегас, когато се запознах с губернатора на щата Боб Милър. С него си разменихме авторски книги по време на обяда“, споделя Дончева.