0

В сичко започва от хора на „Котенцата“ в градината, после хора на момчетата и така музиката се оказва най-голямата страст в живота на Васил Андонов - Андон, сподели той пред „Телеграф“. 

Може би комбинацията футболист - попфолк не е странна за никого, но тази е малко необичайна, защото той спира с футбола и се отдава на музиката. Разказва, че от малък обича да пее, преминава през различни хорове, а в себе си носи таланта на баба си. „Баба ми беше учител по музика и свиреше на много инструменти, от нея съм взел всичко музикално в себе си, спрях рано с пеенето, защото започнах да се занимавам с футбол”, разказа той. Започва с футбола, когато е само на 6. „Произлизам от футболно семейство и нямаше как да остана по-назад, баща ми е Кирил Андонов, бивш футболист и капитан на Ботев Пловдив, именно затова стартирах там първите ми футболни занимания!“ Дядото на Андон също е футболист, казва се  Васил Андонов, а младата звезда е кръстен на него. 

Гол

Тренира упорито и определено има бъдеще в професионалния футбол. „Стигнах и до сборния национален отбор, където ни събираха 15 деца от цяла България, дори имам гол при една повиквателна“, с вълнение говори за футбола. За съжаление в тийнейджърските си години заради редица контузии се налага да прекрати футболната си кариера. „Не мога да кажа, че не е имало моменти, в които да съм съжалявал, че съм спрял, защото наистина това беше всичко, за което съм мислил и мечтал до 16-годишна възраст, но вече гледам по друг начин над това и щом съм спрял, така е трябвало да стане!“, споделя той. Характерът, издържливостта, дисциплината са все качества, които Андон смята, че са се изградили благодарение на футбола. Възхищава се на Кристиано Роналдо, но не само като футболист, той му е идол и в живота. „Спортът ме научи на много дисциплина, много пъти са ме питали как съм толкова точен винаги, всичко е от футбола. Там не съм си позволявал да закъснея и минутка, така остана и до днес”, смята, че именно тези  качества са му помагали да постига големи успехи в каквото се захване. Футболът има място в сърцето му и живота и до днес. Всяка седмица в събота и неделя е на стадиона с баща си, а и се интересува от това как пловдивските отбори се представят в класиранията. 

Пикпук

Светлините на прожекторите обаче са онова нещо, което го привлича като магнит. Всичко започва като дете, като всяко съвременно момче и той не спира да играе електронни игри. „Ютуб каналът го създадох 2014 г. и играех игри и ги споделях, като записвах съдържанието в интернет. Играта, която отвори много врати за мен и ме направи по-разпознаваем, беше Fifa 2015, като тогава започнах да вдигам все по-бързо абонати и хора започваха да ме спират по улиците да се снимаме, беше наистина страхотно чувство. След Фифа започнах да качвам всякакво съдържание, докато не разбрах, че музиката е моето призвание”, разказва Андон. Именно тогава се ражда и псевдонимът му Пикпук, с който е разпознаваем и до днес. „За жалост няма как да продължа да се изявявам с него на музикалната сцена и го сменихме”, споделя Андон. 

Галин

Първите крачки в музиката прави през 2017, когато негов много близък приятел му предлага да направят едно музикално парче заедно. Все едно на шега двамата успяват да запишат не една, а цели три песни, които качват в мрежата и бързо стават популярни. „Когато пея, се чувствам истински щастлив и свободен, а това е нещото, което искам от живота най-силно“, споделя певецът. Първият му по-сериозен опит за професионална музикална кариера е в компанията на Галин през 2019, но тя продължава сравнително кратко. Няма драма, няма интрига, просто пътищата им се разминават - „не си паснахме“, с една дума обяснява изпълнителят. След 6 месеца престой в компанията си тръгва, но без лоши чувства, а напротив - с натрупан опит и нови знания.

Фокус

Много често след тренировки в съблекалнята неговите  съотборници го карали да имитира различни звезди. Успешно се справял с имитацията на Лили Иванова и Тони Стораро и всички много се забавлявали. Преди да премине към поп-фолка, той се изявява основно с поп, но през 2019 сменя жанра и не съжалява. “В попфолка просто се открих и разгърнах потенциала си, който криех вътре в себе си. Това е жанрът, в който се чувствам най-добре“. С много упорит труд и последователност кариерата му в жанра се развива успешно. Семейството му се гордее с него и напълно го подкрепя. „Баща ми ме подкрепя в музиката не само защото ми е баща, а и заради баба ми, тя беше негова майка и той е израснал също с много музика покрай него и смея да кажа, че е доста музикален“. Сега младата звезда е посветил времето и работата си върху това да се изгради и наложи като изпълнител. „Последната година съм изцяло фокусиран в музиката и, слава богу, се отплаща“, продължава Андон. 

Гадже от уебсериал

Макар и да е познат като влогър, участник в уебсериал и певец, признава, че всичко това вече много му тежи и е крайно време да се отдаде само на една дейност. Но не съжалява за това, че е опитал от всичко, защото вярва, че само така можеш да откриеш себе си. 

Звездата има дълга връзка с Никол Бутева. Двамата бяха звездната двойка от уебсериал. Двойката сложи край на връзката си. “Преди казвах, че нямам време за любов, но вече съм на мнение, че за любовта винаги има време, стига да дойде точният човек в точния момент”, сподели той и добави, че жената до него трябва да бъде на първо място добър човек. 

Цветина му е кръстница

Покрай фамилията му се ражда и прякора му - Андон. „Псевдонимът ми се роди съвсем наскоро и главният виновник за него е изпълнителката Цветина. Тъй като искахме да е нещо простичко, лесно запомнящо се и в същото време да има общо с името ми“, споделя той. „Светофара“ е последната песен на младата звезда, която обаче само за няколко дни натрупва стотици хиляди гледания. Успехът й според него се дължи на много работа. До момента в чалгата има издадени 3 музикални проекта. “Много се радвам, когато отворя коментарите под последната си песен “Свертофара”, защото са масово положителни и се зареждам адски много”. Преди тази песен  има издадена „Молиш“ и дует с Цветина „Недостижим“.

Днес е рус, утре - с черна коса

Андон признава, че обича да се грижи за външния си вид. „Много приятели се шегуват, че поддръжката ми на месец е колкото на една добре поддържана жена, но не виждам нищо лошо в това да се подстригвам всяка седмица и да ходя на козметични процедури, когато се наложи. Като малък имах много проблемна кожа, но с времето и правилната храна и козметика се справих и с това“, разкава Андон. Обича да се променя - един ден е рус, на следващия с черна коса и променена визия. Спортът е част от живота му и може да бъде забелязан всеки ден във фитнеса. „Спортът е здраве, затова искам да подтикна всички хора, които водят по-застоял начин на живот, да намират време за себе си, тялото е нашият храм“.