0

Т анцьорът Атанас Месечков е готов да вдигне втора и трета сватба със своята избраница Кремена, защото изборът му да създаде семейство точно с нея е напълно осъзнат, обмислен и скрепен от голяма любов. Това сподели пред „Телеграф“ самият той. „Тя е моята жена, тя ме направи моето по-добро Аз“, с ентусиазъм и много емоция разказва Наско. Точно заради това в края на лятото той прави една изключително романтична изненада за половинката си, като на брега на морето на залез-слънце той й предлага брак за втори път.

Тръпка

Във всеки един момент в забързаното ежедневие на двойката той се опитва да създава малки, но дълбоко емоционални моменти за двамата. Според него това е един от начините да запазят тръпката по-дълго жива. Старае се тези моменти да остават изненада за съпругата му. Едвам успява да запази плануваното предложение да скрепят обетите си в тайна до самия финал. “Това беше едно предложение да обновим обетите си, които си дадохме преди близо 7 години. Едновременно с това да си създадем една приятна емоция и, разбира се, да направим една прекрасна втора сватба например другата година“, споделя с усмивка плановете си. Романтичният жест бил плануван, докато двамата били на почивка заедно с децата и неговата майка. Организацията била трудна, но не и невъзможна. С помощта на познати успял да подготви всеки един прекрасен детайл. Точно в деня, когато майка му има имен ден, той, Кремена и тяхна позната тръгват към ресторанта, където бил подготвен празникът. По пътя Наско предлага да спрат на любимия си плаж, под претекст да покажат любимия си плаж на тяхната позната. “Кремена много се изненада, защо в 7 вечерта ще я карам да спираме на самотен плаж, но се съгласи, а когато видя изненадата, която бях подготвил, се разплака“, спомня си Наско. Той застанал на колене на пясъка пред избраницата си, а в ръцете си държал велурена кутийка с пръстен. Въпросът задал на фона на голям светещ надпис Love, зад който се виждали морските вълни.

Предложението дошло на същата дата, на която било отправено за първи път преди години.

Завинаги

Всъщност, когато взима решение да създаде семейство, той е сигурен в това, което прави. За него Кремена е съвършената жена от първия миг. До днес не може да разбере начина на мислене на някой хора, които гледат лековато на брака и децата. „Не разбирам разсъждения от рода, ако не стане, ще се разделим. Като чуя такова нещо и веднага питам: Мислите ли за последствията, ако имате деца как ще се отрази на тях, как ще израснат, какъв пример ще им дадете. Детската психика е ранима, с една раздяла можеш да объркаш тотално целия живот на едно дете. За това аз искам да кажа, преди да създавате семейство, дайте си сметка дали това е вашият човек, с който сте готови да прекарате по-голямата част от живота си”, обяснява Месечков. „Кремена е моята жена и аз знам, че тя ще остане такава до края на живота ми, стига тя някой ден да не се откаже от мен, защото това само тя може да каже. Ние сме заедно във всякакви обстоятелства и в добро, и лошо. И когато аз съм изричал тези думи пред олтара преди близо 7 години, съм вярвал напълно, че ние заедно можем да минем и през лошото, и през доброто“.

Енергия

Спомня си, че животът му преди да създаде семейство е бил доста по-неангажиращ, може би по някакъв начин по-лесен. Днес има доста повече ангажименти. Старае се да съчетава умело работата с всеотдайността в семейството, но признава, че изпитва трудности. „Признавам си изпитвам затруднения, що се отнася до енергията. Когато бях ерген, някак си беше по-лесно, цялата енергия е само за теб и твоите неща, сега трябва да разпределям енергията, за да ми стигне за всичко. Може да е и от годините, някак си по-лесно се изтощавам, но това са преодолими неща, с които в ежедневието си заедно с Кремена се справяме“, споделя Наско. Той определя себе си като човек, който се отдава на 100 процента във всичко, с което се захване, без значение дали става дума за приятели, работа или семейство. 

Лили Иванова

Всъщност това е и качеството, което го е впечатлило и вдъхновило най-много в примата на БГ естрадата Лили Иванова. Месечков се среща с нея през 2008, когато е част от риалити формата „Денсинг старс“. Тогава певицата открива сезона на предаването, а той има възможност да танцува с нея. „Това, което ме впечатли, е отдаването на тази жена и професионализмът й, който влага в работата си. Тази отдаденост липсва като качество на характера днес, всички искат нещата да им се случват лесно, без много работа“, разказва за вдъхновението си от естрадната прима танцьорът. Все пак, ако трябва да подреди приоритетите си, той признава, че с днешна дата е най-отдаден на Кремена и децата. „Фокусиран съм върху семейството си изцяло, за мен това е най-важното, а на другите места се старая да разпределям енергията си по равно, за да могат да се получат добре нещата“. 

Баланс

Това, към което се стреми, е удовлетворение и баланс. Материалното не е нещо, което го впечатлява и никога не е било водещо за него. Споделя, че е минал през всичко, а най-важното е да умееш да запазиш себе си. “Аз съм имал моменти, в които сме били затруднени финансово, помагал съм на майка ми и е трябвало да избирам какво да купя от магазина. Имало е моменти, в които вкъщи е било 10 градуса и е трябвало да седя с дрехите, и такива, в които съм се разхождал на 30 градуса по тениска, но това, което те прави човек, не е материалното”, категоричен е Месечков. В професионален план шампионът по танци се чувства също удовлетворен. Повече от три години създава ивентите за семейната фирма, както и списание и онлайн формат към нея. От известно време създава освен кориците и съдържанието за изданието и подкаст към него. В онлайн предаването си, което е с медицинска насоченост, той кани популярни личности, на които се възхищава, но и такива, които смело може да нарече свои приятели. Между тях са звезди като Мария Бакалова и Лили Иванова. “Искам да благодаря на Лили Иванова за оказаната чест да бъде на корица на изданието ни, за мен това е една велика жена, а това да бъде част от това, което правя, за мен е чест и моя сбъдната мечта“, разказва той.

Корем

Връщайки се назад във времето Месечков смело може да каже, че е щастлив и доволен от всичко постигнато и мечтае само за здраве и спокойствие. Това, за което не успява да намери време, но обещава да промени, е ходенето на фитнес. С изненада научаваме, че днес дори един път в седмицата трудно успява да отдели на тренировките. “Обещавам си, че ще се стегна, защото не искам да стана типичният женен мъж, спокоен и отпуснал корем”, казва той.

Обича да гушка децата си

Най-любимото нещо на Наско Месечков е след дългия ден, когато всички се приберат вкъщи, да прегръща децата си. “Кремена понякога ми прави забележки, особено за малкия, защото е момче и се притеснява да не стане прекалено глезен, но аз просто обожавам да ги прегръщам”, разказва той. Категоричен е, че децата трябва да бъдат отглеждани от родителите, не от бавачки, за това двамата с Кремена се справят сами с тях, като понякога разчитат на помощта на майка му. “Трудно е с децата, разликата между тях е много малка и е лудница”, разказва за ежедневието той. Двамата се редуват кой ще ги заведе на училище и градина. Двойката се старае да разпределя задачите за децата по равно, но Наско си дава сметка, че жена му успява да поеме повече от нещата, свързани с тях. “Тя се справя по-добре с неща като къпане и сменяне на памперси”, признава той. И двамата стават рано. Той облича децата за детска градина и всички излизат заедно. Повечето случаи няма време за кафе. Децата закусват в детската градина. След четири и половина прибират малките, пазаруват и животът вкъщи започва. Креми готви. Децата се въртят около нея. Наско се опитва да подреди и да ги отдели, за да не й пречат. „Дом с четири деца няма как да е скучен“, допълва още той. Разказва, че много рядко има спорове, свързани с възпитанието на децата, но те са толкова кратки, че са незначителни. “Минава ни за 30 минути”, категоричен е той.

Танците ми липсват

Макар и Наско да е постигнал всичко в спортните танци, те все още му липсват. Липсва му усещането и удовлетворението на дансинга, не медалите. “Мисля, че това много отдавна съм го надживял стремежа към спортни победи, но танците не са само това”.
Все пак, когато има нужда да навакса липсата си, хваща професионалната си партньорка и танцува. За съжаление едно от нещата, които малко са го разочаровали от танците, е възприятието на нашата публика. “Може да звучи нескромно, но танците са изключително елитарен спорт, много техничен, в който постиженията са плод на много труд. Не може танцьор от моя ранг да е посрещан в залите по света на суперниво, хората са облечени с фракове и нагоре, с официални рокли и гледат на това като на изкуство от най-високо ниво и те уважават за това, което правиш. У нас танците са поставени в зоната на забавлението - там някъде, това не ми хареса и с това е достатъчно изчерпателен отговор защо не искам да се занимавам с танци тук“.