0

П рез изминалата седмица едно от любимите светски семейства, това на актрисата и певица Мона и оператора Радослав Гочев, разкриха, че са в очакване на второто си дете. Двамата вече имат син - Никола, който се роди през 2019-а. Към момента щастливите родители все още не са сигурни в пола на втората си рожба, но я очакват в началото на новата година.

Наследник

„Все още съм в началото на бременността. В началото на 2023-а ще стана майка за втори път и много се вълнувам - сподели пред „Телеграф“ Мона и допълни: - Относно пола имаме предположения, но засега не е сигурно. Тепърва ми предстоят много вълнуващи моменти от бременността, които ще споделям и за които ще разказвам. Надявам се всичко да е наред, да сме здрави и следващите месеци да преминат леко и спокойно както за мен, така и за бебето.“ Те разкриха за събитието с весел пост от плажа в социалните мрежи, ние с интерес питаме красивата майка как е съобщила новината на Радо, а тя с усмивка заявява: „Ние винаги сме заедно. Така че по-скоро го нямаше момента на изненада. Искахме да имаме второ дете и то се случи. Всички сме много щастливи“. 

Синът им Никола вече е в готовност да става батко, макар още да не осъзнава какво точно очаква него и родителите му. „Не знам дали напълно осъзнава какво ще се случи. Радва се, много е грижовен и внимателен и сякаш пораства доста бързо, осъзнавайки, че скоро няма да е най-малкият човек вкъщи“, смее се щастливата майка. 

Ваканция

В момента семейството прекарва лятната си ваканция на каравана вече трета година, като избират родното Черноморие. „Вече трета година прекарваме летата си на Българското Черноморие. Имаме каравана близо до Черноморец и си живеем на къмпинг от началото на юни, докато времето позволява и е приятно да се стои на морето. Много се надявам да имаме късмет и септември да е топъл, за да може да останем и следващия месец тук. Спокойствие, море, чист въздух - за децата тук е истински рай. А и аз успявам да си почина пълноценно“, разказва Мона. На нас ни е интересно какво обичат да правят, когато успеят да останат тримата заедно, а актрисата е категорична: „Стига да сме заедно, всичко е приятно. Понякога имаме по-вълнуващи дни - пътувания, забавления, срещи с приятели. Но често си оставаме и само тримата - готвим си заедно, гледаме филми, играем си с Никола. Сега всекидневието ни е типично морско. Сутрин плажуваме, а следобедите се разхождаме из къмпинга или в някое близко градче.

Характер

Прекрасният син на Мона и Радо – Никола, показва артистичност в много от снимките, които майка му поства в социалните мрежи, но към момента няма определени влечения към дадено нещо. „Той си проявява характер от бебе. Козирог е и е доста темпераментен. Много енергично, будно и палаво дете е и рядко може да го видите седнал. На този етап не мога да кажа, че го влече нещо определено, но е супер любопитен и общителен. Не спира да говори и да задава въпроси. Та сега сме в периода, в който опознава света около себе си, а ние с баща му се опитваме да му помагаме и да го информираме за всичко, което му е интересно и го вълнува. Често ми задава въпроси, на които не знам отговора - та добре, че има Гугъл. И аз научавам много неща покрай него, а и няма по-хубаво нещо от това един възрастен да види света през детските очи отново, с усмивка казва Мона и допълва: - Незабравимите спомени с него са безкрай. Гледам да се радвам на всеки момент и на всеки ден. Когато гледам снимки, виждам колко неусетно лети времето, затова се опитвам да му отделям максимално време и внимание, особено след като знам, че скоро ще трябва да разделим това внимание на две“. 

Гочева го играе лошото ченге у дома

Когато говорим кой от Мона и Радо е по-строгият родител, Гочева с усмивка заявява, че е тя и дори се определя като лошото ченге. „Може би аз съм лошото ченге. Но това е само защото Радо отсъства доста по-често и понякога не се виждаме по няколко седмици заради работата му. Та аз поемам възпитанието и дисциплината. Мисля, че сме доста толерантни и разбиращи родители. Никога не съм говорила с него на бебешки език, общуваме като с голямо дете и въпреки че е много див, мисля, че за крехката си възраст е доста оправен и самостоятелен“, споделя чаровната актриса. Тя е категорична, че имат всичко, за да са истински щастливи, а относно мечтите заяви: „В днешни времена хората си мечтаем само за спокойствие и здраве. Децата ни растат в доста объркан свят и много ми се иска да имат безгрижно и щастливо детство. Пожелавам си здраво и сплотено семейство и много щастливи моменти и приключения заедно“.