0

П опфолк звездата Таня Боева поддържа перфектната си форма с плуване и масажи. Противно на злите езици, които постоянно й приписват всякакви пластични и естетични процедури, звездата споделя, че за целия си живот има само една операция на носа и с това свършва всичко. „Визията ми и качеството на кожата на лицето ми се дължат на леки козметични неинвазивни процедури, които поддържат свежестта на кожата. Д-р Валянова и целият екип са изключителни, препоръчвам на всички, които искат да си подарят мечтаната визия. Бих искала за широката публика да подчертая, че на лицето си имам една единствена пластична интервенция, ринопластика, правена преди 20 г. Обичам да спортувам, плувам, разхождам се в планината, правя упражнения в домашни условия. Моята програма е много динамична, когато имам работни ангажименти, тя е съобразена с тях. Когато почивам, обичам да съм със сина ми, с моите близки. Обичам да чета книги, да се самоусъвършенствам ежедневно във всеки аспект. Обичаме да пътуваме“, казва тя.

Шах

Най-прекрасния момент в живота си като жена според Таня е майчинството. “Научих се да ценя малките безценни неща в живота след това“. Синът й е нейната сила и най-голяма радост. “Наложи му се да порасне много бързо, той е истински мъжкар!“. Иска да успее да го научи да бъде мъжкар, да държи на думата си, да е образован, възпитан. Засега смята, че е успяла. „Вече е на 14 г., отличен ученик, спортува кикбокс, плуване, шах. Най-голямото ми щастие е да го гледам как расте, как се развива и постига своите мечти и цели!“.

Златният Орфей

 

Попфолк звездата е само на 13 години, когато се качва на голяма сцена за първи път оркестър "Алхимици" в Димитровград. “Изпълнявах песни на Роси Кирилова. Чувствах се като в Страната на чудесата, бях много притеснена, развълнувана. Усещах подкрепата и на колегите, и на публиката, това много ми помогна да си изпея песните вярно. Тук е моментът специално да благодаря на майка ми, която първа повярва в мен и въпреки че бях много малка, нито за момент не ме отклони от мечтата ми да стана певица. Тя е причината да успея в музиката“, казва Таня и признава, че тя заема централно място и в живота, и в сърцето й. “Майка ми казва, че пея от 2-годишна възраст. Професионално с оркестър започнах да пея на 13 години, впоследствие развих самостоятелната си кариера”. Музиката и пеенето са най-голямата й сила: “Истински усетих, когато бях оценена от Емил Димитров, Найден Андреев, Йорданка Христова. Те бяха част от журито, което ми отреди първа награда за млад изпълнител на фестивала "Златен Орфей", спомня си този звезден момент в кариерата си певицата. Кариерата й тръгва стремглаво нагоре с песента „Съдба“. „След тази песен наистина започнах да ставам много разпознаваема, песента се пееше буквално от всички мои почитатели, дори днес често се случва да си я пожелаят на моите изяви”. В професионалния си живот изпълнителката има 9 самостоятелни албума и още много песни.

Битка

За един такъв изпълнител да слезе от музикалната сцена е изключително тежко, споделя Таня: „Човек като мен, който има толкова дълбока връзка с музиката, никога не се разделя доброволно с нея“. Преди години звездата на попфолка влиза в една изключителна житейска битка, която се отразява на семейния, на личния и, разбира се, на професионалния й живот. „Бях принудена да оцелявам житейски и физически“, споделя пред „Телеграф“ певицата. „Против волята ми бях поставена в положение да не мога да творя дълго време, радвам се и съм благодарна, че това е минало и отново мога да се наслаждавам на това, което правя най-добре. В този смисъл бих казала - да, чувствам се преродена в творчески аспект. Наред със семейството музиката е моят живот. Тя ме зарежда, мотивира и ми дава възможност да изразявам емоции. Аз съм положителен човек и бих искала да не се връщам към този период. Аз и близките ми бяхме подложени на всевъзможни атаки, бях принудена да напусна дома си, новият ми дом беше обран, аз и синът ми непрестанно бяхме заплашвани, срещаха ме внушителни мъже и ни заплашваха, трябваше да бъдат подхвърлени наркотици в колата ми, за да бъда компрометирана, мои близки бяха атакувани, трябваше да бъдат бити, прибрани по коли, за да остана без подкрепа. За съжаление видях подобно отношение от всевъзможни институции, съдилища, социални, които вероятно също са били мотивирани да ме смачкат. Трудно мога да резюмирам всичко, в случая важното е, че органите и институциите направиха и невъзможното, за да кажат на черното бяло. Обществото отлично знае кои хора причиниха всичко това на мен и сина ми, нека само си направи изводите.“

През този период певицата преживява още няколко много тежки загуби. „Загубих петима от най-близките си хора точно в същия период, когато се справях с атаките срещу мен и сина ми. Но дори и тези житейски изпитания носят своите уроци, правят те по-силен, по-благодарен за всеки ден, всеки малък жест! Опитаха се да спрат кариерата ми против волята ми, но се радвам, че не успяха”. Хората, които преминават деветте кръга на ада заедно с Таня, са нейното семейство и приятелите й, именно те са тези, които не я оставят в борбата й сама и й помагат във всяко едно отношение, за което певицата им е благодарна.

Дори и в тежките моменти тя винаги успява да намери сила и в себе си.

След "Час любов" готви нова песен

“Опитвам да остана фокусирана, уповавам се на Бог и следвам пътя и мечтите си. Не позволявам да се отклонявам от целите си. В такива ситуации самоконтролът на психиката е много важен”, казва още Таня. Вярата в Бог, подкрепата на близките й и мисълта, че не трябва да се предава в името на детето й, винаги й дават сили за всичко.

След толкова години отдалечена от музикалната си кариера днес Таня Боева се завръща отново. Вече има много участия на живо, издаде нова песен и дори се готви за още. Разбира се, всичко това й дава енергия и я кара да се чувства повече от щастлива. „Наскоро излезе последният ми проект "Час Любов", който се приема страхотно. В момента подготвям нова песен. Съвсем скоро ще я представя с нов клип. Аз не съм спирала с изявите си, но бяха силно ограничени от независещи от мен фактори. В този период разбрах колко вярна е моята публика. Получавах ежедневно десетки съобщения, които ме мотивираха да продължа да творя за тях. Моите почитатели винаги ме зареждат с положителна енергия, сцената е моят втори дом и мисля, че по време на участията това се усеща. Емоционално ми въздейства всеки допир с публиката, въпреки че много години съм на сцена, това не се е променило - вълнението, емоцията, да виждам щастливи и усмихнати хора, които ценят творчеството ми. Тук е моментът да поднеса моите благодарности към моите почитатели. Бях трогната, когато на последното ми участие ме извикаха няколко пъти на бис, присъствието на млади хора, фактът, че пеят песните ми заедно с мен, винаги оставят отпечатък в мен. Още веднъж поклон пред тях”.