0

С илвестър Сталоун е един от най-доходните екшън герои и е един от малкото актьори, които някога са имали филм, оглавявал боксофиса в шест последователни десетилетия.

76-годишният номиниран за Оскар призна, че е съжалявал за няколко неща през живота си, едно от които е, че е отхвърлил роля за 34 милиона долара, за да участва в продължение на филма "Рамбо" през 80-те.

Холивудският актьор бе попитан колко най-много са му плащали за една от десетките си роли, на това Сталоун заяви пред The ​​Hollywood Reporter, че е отказал да направи друг филм за "Рамбо", дори за милиони долари.

„Отказах 34 милиона долара“, каза той.

 „Правехме „Рамбо III“. Мислехме, че ще бъде най-големият хит – това беше преди да излезе. И ми платиха цяло състояние за него. Тогава казаха „Искаме „Рамбо IV“, но аз им отказах с думите: „Нека не прибързваме".

"И това е в долари от 1980 г.“, добави Сталоун.

По сметки на THR, 34 милиона долара сега ще струват приблизително 85 милиона долара поради инфлацията.

„Наистина. Това не е шега. О, какъв идиот съм бил. Сега си мисля за това и... уау", добави Слай.

В интервюто за изданието екшън звездата говори и за враждата си с колегата му Арнолд Шварценегер. 

„Арнолд е много мъдър и обича да говори за философии, които са му помогнали да стигне където е сега. Хубаво е да разговаряш с човек, който всъщност е направил всичко, за което е говорил“, каза Сталоун.

„Казах му: „Ние сме последните два тиранозавъра“. Така че е по-добре да се наслаждаваме един на друг", спомня си той.

Сталоун и Шварценегер се снимаха заедно в "The Expendables" и "Escape Plan".

Миналия месец те споделиха снимка, която показва как двамата издълбава тикви заедно преди Хелоуин.

Също в интервюто пред THR, Сталоун говори за слух, че Шварценегер го е подмамил да вземе участие в "Спри! Или мама ще стреля", за да провали резюмето му по време на тяхното съперничество - което Шварценегер потвърди, че е вярно.

"Спри! Или мама ще стреля" трябваше да бъде като "Throw Momma From the Train" с много страшна майка. Вместо това бе наета най-милата жена в Холивуд, Естел Гети. Бях чул, че Шварценегер ще направи този филм и си казах: „Ще го победя“, каза Сталоун. „Мисля, че той ме изигра", добви Слай.

Шварценегер каза: „Това е 100 процента вярно. В онези дни правехме всякакви луди неща, за да продължим напред в съперничеството си. За наше щастие и това на всички останали, днес се подкрепяме един друг. Слава Богу, защото със сигурност никой няма нужда от още един филм като "Спри! Или мама ще стреля", каза Шварценегер.