0

П евецът Красимир Аврамов е подписал договор със сръбска телевизия, разкри пред „Телеграф“ самият той в навечерието на рождения си ден утре, който ще посрещне с близки приятели.

“Новината е, че подписах договор със сръбска телевизия“, каза той и разкри, че творческите му усилия в момента са насочени към промотирането на последната му песен „Parole“, която набира все по-голяма популярност сред меломаните. 

Отзиви

”Отзивите, които получавам, са позитивни, а наред с тях идват и повече покани за участия“, разкри Краси и издаде, че видеоклипът към парчето е заснет в любимия му град – Белград. „Имам чувството, че в миналия си живот съм живял там“. Споделя, че първоначалната идея за локация на снимките е била Дубай. „Впоследствие обаче реших, че новият квартал „Belgrade Waterfront“, който се издига на брега на река Сава, е точното място за този проект, тъй като е не по-малко впечатляващ, а освен това ми е на сърце. С Велина Узунова, която изпълнява главната женска роля, и останалата част от екипа прекарахме три ужасно горещи дни там… Навън бе 40 градуса, така че в крайна сметка действително нямаше много разлика с Обединените арабски емирства“, разказва през смях Краси, който сам пише музиката на сингъла, при това само за 15 минути, след като е получил сериозно предложение от познат за инвестиция. „Когато ми каза, че е готов да спонсорира песен, но с условието, че трябва да измисля мелодията ѝ в следващите 10 минути, веднага хукнах по коридорите на хотела, в който се намирахме, обикаляйки етажите му, защото вдъхновението най-често ме връхлита в движение“. За текста е открил подкрепа от своя приятелка Ана Монтгомъри, която живее в Лос Анджелис. „Посланието е, че думите притежават силата преобърнат целия ни живот – било то за добро или лошо. Те могат както да ни окрилят, така и да ни сринат“. За партньорката си в своя клип, Краси издава: „Страшно си паснахме, не знам дали сме ОПАСНО близки, но сме достатъчно близки. Велина е прекрасен приятел и страхотен човек, а наред с това е и изключително трудолюбива и е професионалист в работата си. Нейната артистичност определено ни изненада, не предполагахме, че ще може да се разплаче пред камера, защото е модел, а не актриса, но тя го направи, натривайки ни носовете“.

Любов

Въпреки че както всяка звезда Аврамов не обича да разкрива подробности от личния си живот, пред „Телеграф“ изпълнителят призна, че има човек до себе си и е щастлив, но засега не мисли за сватба. „Венчавката не ми е фикс идея. Не смятам, че това може да направи една връзка по-здрава“, споделя носителят на наградата „Superstar of the year”, връчена му на „LA Music Awards” през 2005 г. По темата за децата каза шеговито, че въобще не е рано. „Аз страшно много обичам децата и това бе една от причините дълги години да преподавам в Америка и в България. Надявам се някой ден да имам наследници, но не мисля, че тези неща могат да се планират“. 

Концерт

Човека глас, както всички започват го наричат, след като навремето надпя автомати „Калашников“ в Античния театър на Пловдив, наскоро участва и в благотворителен концерт за бедстващите села Слатина, Богдан и Каравелово, а преди години е бил част от подобни инициативи и зад Океана. Споделя, че винаги когато има възможност помага на нуждаещите се с каквото може. „Ние можем да направим много повече за тях“, казва той и допълва, че по природа е състрадателен човек. „Никога не съм отказвал да бъда част от подобни каузи. През последните години българите изстрадахме много болка, която, надявам се, научи всички ни, че трябва да можем да разчитаме един на друг и да си помагаме. Независимо от тежките времена, през които преминахме, вярвам, че доброто ще просъществува“.

Хоби

Преди известно време Краси Аврамов завоюва първо място в хитовото кулинарно предаване „Черешката на тортата“, очевидно неслучайно.

“Готвенето ми е хоби, на което често обичам да се отдавам. Дори само рязането на зеленчуци ме кара да се чувствам страхотно. Истината е, че когато се преместих да живея в САЩ, неволята ме научи да готвя. Кухнята ми вкъщи сама по себе си говори много за любовта ми към приготвянето на ястия. Тя е огромна и удобна за ползване, като имам идея да я използвам за собствено кулинарно шоу, но искам да обмисля много добре нещата, преди да го сторя, именно това забавя процеса“, издава певецът, който над десетилетие живее в Щатите. Признава, че към момента Америка не му липсва, защото често отскача до там. А на въпроса защо е заминал преди време отговори: „Исках света! България ми беше малка, исках по-голяма сцена, исках да следвам мечтите си, исках да преоткрия себе си. И успях! На седмата година, откакто се установих зад океана, вече имах изяви, най-голямата от които бе самостоятелният ми концерт в залата на Оскарите. След толкова време се върнах уж за две седмици в България и без дори да искам се озовах в Евровизия и то пък се оказа „емблематично“ мое участие, от което получих неочаквани шамари“. 

Музика

Краси Аврамов разбира, че музиката е негово призвание, когато навършва 20-23 г. „Дотогава мълчах, защото бях мим, какъвто все още съм. С времето съм правил много спектакли, писал съм сценарии. На 16 години бях най-младият режисьор в България. На 20 години влязох в НАТФИЗ. Пантомимата ми е в кръвта, но се оказва, че музиката е в сърцето ми. Всъщност майка ми бе човекът, който ми помогна да открия, че пеенето е моят талант. Спомням си, че ме караше насила да пея и аз със сълзи на очи го правех, но ето че това ми донесе успех и тя се оказа права“. Аврамов споделя, че е много силен характер. „Когато си дойдох в България за две седмици, аз вече бях направил песента си „Illusion“, която трябваше да излезе в Америка, но със съвсем различен аранжимент. Тогава за първи път позволих чужди намеси върху мой проект и от там се започнаха едни импровизации, които развалиха цялостната идея. Дори не мога да опиша как звучеше крайният резултат, в който отекваха различни инструменти и гласове… Истинска какофония. Към днешна дата съжалявам, че оставих някой друг да поеме контрола над мой продукт, но не и за ударите, които понесох, защото те ме направиха по-силен. Цялата мръсотия, която се изля отгоре ми, бе, защото летях в облаците, мислейки си, че съм уважаван и обичан изпълнител, а тази ситуация не просто ме изравни със земята, тя ме вкопа в нея. Понякога човек трябва да падне, за да полети отново. Сега няма нещо, което да ме пречупи. Аз не чета коментарите за себе си, независимо дали са негативни или позитивни, защото нямам нужда дори от хвалби. Благодарен съм за любовта в живота си, за приятелите и почитателите – това ми е достатъчно! В събота е рожденият ми ден, който смятам да отбележа шумно с много гости“, казва Краси и споделя, че в навечерието на най-личния си празник мечтае за здраве и още много концерти.