0

Playboy пуска отново своето емблематично списание, но този път ще е дигитално на своята наскоро стартирана платформа, която позволява на отделни творци да таксуват месечна такса за достъп до ексклузивно съдържание, подобно на OnlyFans.

Компанията прекрати печатното издание на списанието през март 2020 г., близо 70 години след дебюта му.

В новата платформа, някои снимки и публикации ще бъдат достъпни безплатно, докато тези зад кулисите и пълните фотосесии ще бъдат достъпни само за тези, които си платят в Playboy.com.

Първоначално възроденото списание Playboy няма да бъде в хартиен формат, но може да се появи и печатна версия, пише Variety.

Първата корица на обновеното списание Playboy, пусната в понеделник, представя Аманда Черни – модел, актьор и бивша плеймейтка на Playboy – като футуристично „платинено зайче“. Първият пълен брой е планиран да излезе по-късно тази година.

За разлика от OnlyFans, платформата за абонамент на Playboy не позволява порно.

„Въпреки че позволяваме голота, ние не позволяваме изрично съдържание/порнография. Ние не позиционираме това като платформа за „възрастни“ — тя е за всички, включително мейнстрийм творци, които споделят зад кулисите на живота си", каза говорител на Playboy.

Новото дигитално списание ще включва „най-успешните и бъдещи участници в Playboy“, казаха от компанията.

Черни се появи за първи път в списание Playboy като плеймейтката през октомври 2011 г.