0

О тне цели 25 години, но Аш Кечъм най-накрая е най-добрият покемон треньор.

Аш, вечният 10-годишен и главен герой на анимационния сериал „Pokémon“, официално взе титлата най-добър треньор в света на Pokémon, съобщи компанията Pokémon в петък.

Аш и неговият приятел Пикачу постигнаха дългоочакваната си цел по време на последния епизод на „Pokémon Ultimate Journeys: The Series“, където емблематичното дуо спечели турнира Masters Eight от Pokémon World Coronation Series.

От битки с безброй лидери на зали до спиране на Team Rocket, Аш и Пикачу са изправени пред многобройни предизвикателства от началото на пътуването си в региона Канто през 1997 г. в поредицата „Pokémon: Indigo League“.

След много трудности Аш си осигури титлата на първия в историята шампион на Pokémon League в „Pokémon the Series: Sun & Moon“ от 2019 г.

В последния сезон на „Pokémon Ultimate Journeys: The Series“ Аш и неговият отбор са подложени на изпитание в интензивни мачове с висококвалифицирани треньори.

Историческата победа в Pokémon World Coronation Series представлява кулминацията на приключенията на Аш, обхващащи 25 години.

„Решителността и постоянството на Аш Кечъм да постигне целта си да стане най-добрият в света треньор на покемони в течение на 25 сезона представя най-доброто от това, което означава да си треньор,” каза Тайто Окиура, вицепрезидент по маркетинга на The Pokémon Company International.

„Нямаме търпение да отпразнуваме този момент с феновете на Pokémon, когато най-новият сезон на „Pokémon Ultimate Journeys: The Series“ и този определящ приключенията епизод се излъчат по света през следващата година. Това е сезон, който феновете няма да искат да пропуснат!", добави той.

„Pokémon Ultimate Journeys: The Series“ е достъпен за поточно предаване в Netflix в САЩ.

Премиерата на последния епизод беше в петък в Япония и в бъдеще ще се излъчва по целия свят.