0

Б изнес дамата Ваня Червенкова покори връх Ухуру. След 5 дни преход през Килиманджаро тя записа още един връх в биографията си. Червенкова сподели с последователите си щастливия момент и в кадър, развяла българското знаме.

Точка

Ухуру е най-високата точка на планината Килиманджаро в цяла Африка и е с височина от 5895 м. Ваня не пропусна да сподели вълнението си, както и да благодари на водачите си. Червенкова разказа на последователите си, че лошото време се е опитало да промени плановете на групата, но те не са се отказали.

Заради силния сняг са забавили атаката към върха само с няколко часа. В края на краищата вместо в полунощ изкачването е започнало рано сутринта. Благодарение на това Ваня успяла да хване прекрасния изгрев сред облаците на Килиманджаро.

Задача

Освен лошото време Червенкова сподели, че изкачването на подобно място далеч не е лека задача и изисква особена подготовка: „Бях уморена от 1000 метра през деня денивелация, а ми предстояха още 1200 на почти 5500- 6000 метра височина. Това е тежко и трудно“, сподели тя и добави, че при тези условия по пътя към върха е минала 6 км за 13 часа. „В момента никой не изкачва връх Ухуру, освен мен има още двама германци и един иранец“, добави още тя.

След достигането на най-високата точка в Килиманджаро Ваня Червенкова обеща на последователите си, че предстоят много интересни и цветни снимки от екзотична Танзания.