0

П ет години и половина след като напълни „Арена София“, Мариус Куркински ще изиграе спектакъла „Мариус 50“ и на клубна сцена в понеделник, 13 май.

Както „Телеграф“ пръв писа, хитова столична дискотека всеки понеделник се превръща в театрална сцена и Мариус е поредният роден актьор, който ще зарадва почитателите си, излизайки на нея, и то в две поредни седмици, на 20-и ще изиграе „Нашенец“.

В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Клуб става театър за вечер

Интерес

„Интересът е огромен и доколкото съм запознат, вече има съвсем малко останали билети. Щастлив съм, че има такъв интерес“, каза пред „Телеграф“ продуцентът Кирил Кирилов.

Наш екип видя, че цените на пропуските варират от 50 до 80 лв.

В спорния спектакъл Мариус ще представи продукция от всички 11 солови акции в кариерата си до момента - от "Дон Жуан", "Песен на песните" и "Дамата с кученцето", през "Ти-ри-рам" до "Сътресение" и "Черното пиле".

Хит

"Нашенец" пък е последният хитов моноспектакъл на Мариус, с който той отбеляза 30 години на сцена и е включил най-любимите образи от разказите на легендарния Чудомир. "В моноспектакъла включвам някои от най-силните разкази на Чудомир, комедийни, депресивни. Доста са. Това ми е мечта още от дете. За една Нова година маминка ми подари книга с разкази на Чудомир. Това беше по времето, когато вече бях решил, че ще се занимавам с театър, и правехме спектакли на село и в читалището. Именно от тази книга избрах разказите, защото ми е много скъп спомен", разказа преди време Мариус Куркински.