0

Б райън Адамс може и да е получил първата си номинация за „Грами“ от повече от две десетилетия насам, но няма да присъства на церемонията, защото има концерт същата вечер, предаде АП. Канадската рокзвезда е поел ангажимент за концерт в Лас Вегас в неделя и не иска да разочарова феновете си или екипа си, като го отмени.

„Работата си е работа. Искам да кажа, че в турнето ми участват 40 души, така че искам да съм сигурен, че ще им осигуря топла храна и обувки, разбирате ли?“ - каза той по-рано тази седмица. 

Адамс е известен работохолик, който миналата година издаде четири албума: 15-ия си студиен труд „So Happy It Hurts“, албум към „Хубава жена: Мюзикълът“, а също така „Classic“ и „Classic Pt. II“, в които той записва отново песни от каталога си, като се справя сам с повечето инструменти.

При класирането за „Грами“ тази неделя Адамс ще участва задочно в категорията за най-добро рок изпълнение със „So Happy It Hurts“, заглавната песен от албума му. Предишната му номинация за „Грами“ е през 1998 г. с хита „I Finally Found Someone“. 

„Абсолютно съм изумен, че съм номиниран, особено след толкова дълго време. Но искам да кажа също, че съм наистина признателен. Не мисля, че ще спечеля, но съм щастлив, че съм номиниран“, каза изпълнителят. 

За да спечели, Адамс трябва да се пребори с Бек и неговия кавър на песента „Old Man“ на Нийл Йънг, с „Patient Number 9“ на Ози Озбърн с участието на Джеф Бек, с „Wild Child“ на „Блек кийс“, с „Broken Horses“ на Бранди Карлайл, с „Crawl!“ на „Айдълс“ и „Holiday“ на „Търнстайл“.

Адамс подозира, че „Patient Number 9'“ ще спечели в чест на легендарния китарист Джеф Бек, който почина по-рано тази година.

Наградите „Грами“ ще бъдат раздадени за 65-и път утре, 5 февруари. Водещ на церемонията ще е комикът Тревър Ноа.