0

П рокуратурата подпука Емили Тротинетката, тиктокърът Чеченеца и Тошо Куката заради скандалното видео, в което се унижава момче със специални потребности, съобщиха от държавното обвинение.

На него се вижда как трансмомичето държи на каишка младежа и го третира като куче. Сцената се е разиграла на обществено място – мол в Пловдив, поясняват оттам.

Полицията в Града под тепетата ще трябва да разпита участниците във видеото и да установят дали над момчето е упражнена принуда. Разследването трябва да приключи до два месеца.

Служителите на реда под тепетата са реагирали светкавично и Чеченеца и Тошо Куката са задържани веднага след раздухването на скандала, а малко по-късно и Емили.

Самата Емили твърди, че едва ли не е била принудена да участва във видеото и не е знаела, че момчето е със специални потребности, така че не се считала за виновна.

Казва, че била поканена да участва в него от познатия в социалните мрежи като Тошо Куката. Предварително отговорила, че ѝ е неудобно. После се съгласила, защото смятала, че се прави за шоу.

"Искам да кажа първо на родителите на момчето, че аз не съм направила нищо лошо на момчето.

Аз го уважавам, аз му стиснах ръката, прегърнах го, поздравихме се, снимахме се

Плюс това никога не бих постъпила с хората нередно или да се гавря. Всичко, ако нещо стане подобно, всичко е по принуда или ако ме накарат насила. Плюс това те са ме накарали едва ли не насила да го направя", каза Емили.

Чеченеца и Тошо Куката пък твърдят, че Емили е виновна, съобщи БНТ. Кой стои зад идеята и реализацията, определяна в социалните мрежи като гавра, се очаква да стане ясно след разследването започнало от полицията и прокуратурата.

"Момчето искаше само, приятел ми е ми се молеше да го снимам. Много ми се молеше да е известен", коментира Куката.

"Вика, искам, вика да направим един клип, вика, все едно, че е куче, викам, аз съм против тея работи, това, викам не е хубаво", обясни пък приятелката на Чеченеца Ана Рачковска.

Семейството на момчето вече има адвокат. Тяхната теза е, че то е било принудено да участва в него.

На скандалното видео попада Милен - популярни влогъри и момче, водено на каишка като куче в мол. Милен на свой ред го публикувал. След това получил съобщение от жена, която заявила, че познава момчето в клипа и то е със специални потребности. Милен потърсил майката на момчето.

"Жената доста трудно въобще говори след случката. Обясни, че не са спали и е трудно", казва Милен.

Той научил, че момчето е било заплашвано да участва в клипа. Съдействал на семейството да намери адвокат.

"Доколкото знам и съм запознат момчето работи на бензиностанция. Има негов приятел, колега на име Стоян. Този Стоян е близък доколкото разбрах на въпросните хора, ако мога да ги нарека изобщо така. Той по някакъв начин го е накарал и заплашвал с ясната идея какво ще се случи", допълва Готти.