0

Н икола Караолис - един от най-силните майстори на пъзели този сезон от „Игри на волята“, стана учител по математика, научи „Телеграф“. Той е основал собствена школа за деца и юноши от 1-ви до 12-и клас.

Образование

Караолис е в племето на Силните от предаването, което заковава зрителските погледи по NOVA и определено е един от най-подготвените участници. Освен че се справя добре на арената, той изпъква и с остър математически ум. „Средното си образование получих в Софийската математическа гимназия (СМГ) с успех 5,94, а със състезателна математика се занимавам още от първи клас. По време на обучението си в Единбург бях асистент по курсовете по вероятности и статистика, където работех активно с ученици в упражненията към лекциите и им помагах да усвояват по-добре материала“, споделя риалити звездата.

Развитие

Караолис обяснява за школата си по математика и логическо мислене, която води с още колеги. „Като млад специалист, наскоро завършил своето образование, лесно се свързвам с учениците и разбирам техните нужди и предизвикателства. Вярвам, че математиката може да бъде разбираема и интересна за всеки, и с удоволствие помагам на децата да развиват своите умения и увереност в тази област“, казва Никола.