0

Aмериканският актьор Джереми Ренър благодари на феновете за подкрепата, след като беше тежко ранен от своя снегорин.

Споделяйки снимка на натъртеното си лице в Instagram, Ренър заяви, че "сега е твърде объркан, за да пише".

Звездата от "Отмъстителите" беше откаран в болница в неделя след инцидента пред дома му в Рино, Невада. Ренър е бил блъснат от собствения си снегорин, който тежи над 6 тона - три пъти по-тежък от автомобил - съобщи местният шериф.

Той е получил гръдна травма и ортопедични наранявания, заяви неговият мениджър в понеделник. Сега е в стабилно, но все още критично състояние в интензивното отделение.

В публикация в Instagram от болничното си легло във вторник вечерта Ренър написа: "Благодаря на всички за добрите думи. Сега съм твърде объркан, за да пиша. Но изпращам любов на всички вас."

Член на семейството, управлявал автомобила на Ренър, е заседнал в снега близо до дома му, каза шерифът. Използвайки своя снегорин, Ренър успешно е изтеглил автомобила.

След това той излязъл, за да говори с роднината си, но снегоринът започнал да се движи, докато е празен.

Ренър се опитал да се върне на шофьорското място, за да спре движението, когато "изключително тежкото" съоръжение почти го прегазило, каза шерифът.

"Ренър е чудесен съсед и винаги използва своя снегорин, за да почиства местните пътища. Из цялата общност той е известен като наистина щедър и е от онези хора, които през повечето време не знаете, че правят добрина", допълни шерифът.

В новогодишната снежна буря загинаха най-малко 60 души в осем щата. Ден след инцидента на Ренър се появи новината, че шампионът по автомобилно рали Кен Блок е загинал, когато моторната му шейна се е преобърнала в ранчото му в Юта.

Двукратно номинираният за "Оскар" Ренър е най-известен с ролята си на Клинт Бартън/Ястребово око в кинематографичната вселена на Marvel, като участва в няколко филма за Отмъстителите и в спиноф поредицата "Ястребово око".