0

М арго Роби изрази мнението си за тазгодишните номинации за "Оскар", които доведоха до всеобщо разочарование, след като звездата от "Барби" не получи награда в категорията за главна женска роля.

"Няма как да се чувстваш тъжен, когато знаеш, че си благословен", каза Роби по-рано тази седмица, информира CNN. Тя добави, че се гордее с въздействието, което е оказал филмът, като обясни: "Решихме да направим нещо, което да окаже въздействие. И стана. Това е най-голямата награда."

Филмът "Барби" бе най-големият блокбъстър за 2023 г., като събра близо 1,5 млрд. долара в световен мащаб след излизането си през юли. Зашеметяващите боксофис резултати превърнаха режисьорката Грета Гъруиг в първата жена режисьор с филм за милиард долара. Ето защо мнозина се почувстваха шокирани, когато тя не бе номинирана в категорията за "Най-добър режисьор".

Но все пак това не беше пълен провал за нея, тъй като тя получи номинация в категорията за "Адаптиран сценарий" заедно със съпруга си и съавтор на "Барби" Ноа Баумбах. "Смятам, че Грета трябва да бъде номинирана като режисьор, защото това, което тя направи, се случва веднъж в кариерата и веднъж в живота", каза Роби по адрес на дамата.

Припомняме, че "Барби" получи общо девет номинации "Оскар", включително за "Най-добър филм", за който Роби бе отличена като продуцент. Но мнозина, включително номинираните за "Оскар" актьори от поддържащите роли като Райън Гослинг и Америка Ферера, бяха разочаровани, че са пропуснати техните колежки. "Да кажа, че съм разочарован, че те не са номинирани в съответните категории, би било малко", сподели Гослинг миналата седмица.