0

А двокатското дружество, което обслужва Българската национална филмотека, поема наследството на Лили Иванова, научи „Телеграф“.

Естрадната прима вече им е подписала пълномощно, с което упълномощава петима адвокати да представляват нейната Фондация „Лили Иванова“. Четирима от тях са жени, като първата от тях е в класацията за 10-те най-добри адвокати на Добрич и е съпруга на местен прокурор. Певицата е делегирала права само на един мъж, който е роден през 1998 г., когато тя е записвала втория си албум в „Пайнер“ - „Частен случай“.

ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО! Лили Иванова откри как да оцелее през вековете

Директор

В последните дни на юни излезе регистрацията на фондацията на звездата. Въпреки че има няколко имота в София, тя е избрала адреса на седалището и управлението да е в дългогодишния й мезонет на „Оборище“ 33. Певицата се е назначила за изпълнителен директор, а фондацията ще се управлява от настоятелство, в което влизат счетоводителката й Даниела Станкова и личният й асистент Николай Недеков. Тримата са превели по хилядарка в сметката на фондацията като начален капитал. 

Активи

В учредителния протокол под точка 4 за целите на организацията пише: „Опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др., в качеството й на физическо лице и на едноличен собственик и управител на ЕТ „Лили Иванова“ и „ЛИ 1“ ЕООД“. Освен това ще имат грижата за популяризиране на достиженията й в българската музика, подпомагането и популяризирането на млади изпълнители, издаване, печат и разпространение на творчеството й на всякакви носители, организиране на дискусии, форуми, симпозиуми и срещи за обсъждане. „Запазване името на Лили Иванова като едно от големите имена в българската култура, както и опазване на нейното творчество като изпълнител и популяризирането му за поколенията, вкл. след нейната кончина“, пише още в учредителния акт.