0

Е кипът на Народния театър „Иван Вазов“ изпрати с картина световноизвестния словенски режисьор Йерней Лоренци, видя „Телеграф“.

Директорът на първата ни трупа Васил Василев организира прощално парти, с което благодари за чудесната работа и с пожелание до нови срещи с твореца. И докато актьорите вдигаха наздравици с бяло вино, режисьорът предпочете любимата си бира. Именно на тържеството му бе връчено произведението на изобразителното изкуство.

Следа

Последните дни оставиха траен отпечатък в Народния театър.

„Орфей на Йерней“, както го наричат помежду си, е спектакъл, който с лекота достига нивото на европейската сцена и ще наложи нови стандарти в българския театър. Нашите актьори се впуснаха в несравнимо предизвикателство благодарение на Йерней Лоренци и целия му екип, които оставиха значима следа в техните сърца и в съзнанието на публиката. „Благодарим им за ценностите, които ни завещаха! Ако сте готови и вие да се изправите очи в очи с провокацията на „Орфей“, следващото представление е на 21.10“, заявиха от „Иван Вазов“.

Нора

Петъчният ден беше много емоционален за целия екип на първата ни трупа. „Не само че всички все още са под въздействието на еуфорията от премиерата на „Орфей“, но и тази сутрин си казахме „чао“ с Йерней Лоренци и неговия екип, които отпътуваха обратно към Словения. Работата с тях беше необикновена и безспорно остави следа у всички нас“, заявиха от Народния. На кадрите от летището се вижда, че режисьорът държи в ръцете и найлонова торбичка с грамофонна плоча. Денят обаче не е бил отреден само за сбогуване, но и за нови вдъхновения, тъй като руският режисьор Тимофей Кулябин пристигна в София, за да постави своя спектакъл „Нора“ по Хенрик Ибсен с актьорите на Народния театър. „Даде се тържественото начало на репетиционния процес, а премиерата на Голяма сцена ще бъде в началото на декември“, добавиха от театъра.