0

И люстраторът Дидо Пешев, който нарисува два плаката за концерти на „Металика“, сега се похвали, че е сътворил един и за американската алтернативна банда „Смашинг Пъмпкинс“.

„Щастлив съм, че имам възможността отново да работя със The Smashing Pumpkins за шоуто им миналата вечер в Ню Мексико“, написа в личния си профил във Фейсбук Пешев.

Дидо Пешев с плаката за ,,Смашинг Пъмпкинс"

 Дидо Пешев с плаката за ,,Смашинг Пъмпкинс"

Ситопечат

Талантливият артист разкри, че четири-цветният ситопечатен плакат е част от поредицата турнета The World is A Vampire. Дидо Пешев каза и че по-късно през годината ще пусне в продажба и ограничена серия от плаката. „Безкрайни благодарности на групата за невероятната възможност да работим отново заедно“, споделя още художникът, който миналата година създаде втори плакат за „Металика“, което със сигурност го нарежда сред най-търсените артисти в световен мащаб. По повод новия дизайн на официалния сайт на „Металика“ миналата година излезе и ексклузивно интервю с българския илюстратор, в което той споделя за детството си, първата си среща с „Металика“, изкуството и музиката като основен двигател в неговото творчество и др. Интервюто бе взето от Стефан Чирази - основния човек зад So What! Magazine.

Ръчно

Илюстраторът Дидо Пешев рисува творбите си ръчно, след което ги отпечатва чрез традиционна ситопечатна техника. Дидо Пешев е творил за едни от най-големите банди като „Годжира“, „Мастодон“, Мерилин Менсън и др.