0

Р айонният съд в Несебър не е уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка „задържане под стража” и определи парична гаранция в размер на 5000 лева за Динко Вълев, предаде БГНЕС.

На ямболския бизнесмен, станал известен като „ловец на мигранти”, са повдигнати две обвинения за хулиганство и принуда. Причината е разпространеният видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как той удря просещ мъж, представящ се за инвалид. Насилието се случва на входа на хипермаркет в Равда.

СКАНДАЛНО! Динко раздава шамари и шутове на мъж "без крака" (ВИДЕО 18+)

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка, като изтъкна в съда, че Динко Вълев е влязъл в ролята на правоохранителните органи и е извършил брутална демонстрация срещу правовия ред в държавата. Защита му поиска той да бъде пуснат под гаранция заради здравословни проблеми. Ако бъде признат за виновен по първото обвинение, го грози до 2 години затвор и до 6 години за второто деяние.

Ловеца на мигранти остана една вечер зад решетките. В ареста в Несебър обаче той се контузи, при това може и да е доста сериозно, защото Динко в понеделник смяташе, че се е наранил на същия крак, в който има забит пирон и премина сложна ортопедична операция преди 10 месеца. Динко обясни пред съда, че докато лежал на арестанския нар го налазила голяма хлебарка, изплашил се и паднал от второто ниво на земята, след което изпитал силни болки. Дори искали да го хоспитализират, но той отказал, защото щяло да се изтълкува като опит да избяга от правосъдие, съобщи "Флагман". 

На влизане в залата ямболският бизнесмен заяви, че е постъпил емоционално и дори предложи работа като пазач на мнимия просяк. „Съжалявам за постъпката си. Силно се възмутих, защото мамеше възрастни хора и малки деца му пускаха парички. Това ме накара да реагирам така. Съжалявам!”, заяви Динко Вълев. 

На влизане в съда Динко Вълев заяви, че съжалява за постъпката си.

 На влизане в съда Динко Вълев заяви, че съжалява за постъпката си.
БГНЕС

ЗАГАЗИ ГО СЛЕД ШАМАРИТЕ! Удължиха ареста на Динко от Ямбол

Случаят пред хипермаркета в Равда не е първата „назателна акция“ на Динко срещу просяците-менте. Преди близо месец той срита просещ измамник, който баламосва шофьорите по светофарите, като се преструва на инвалид с отрязана ръка.

ТЕМИДА ПО НАШЕНСКИ: Динко от Ямбол пак взе нещата в свои ръце, раздава правосъдие на улицата! (ВИДЕО)