0

К омикът и актьор Джо Кой е избран за водещ на церемонията за наградите "Златен глобус", предаде Асошиейтед прес. 

Продуцентите са се спрели на неговата "заразителна енергия и приятен хумор".

Миналата година филмът му "Великденска неделя" (Easter Sunday) се превърна в първия голям проект с изцяло филипински състав. Джо Кой има стендъп комедийни шоута, направени за Комеди сентрал и Нетфликс. 

Събитието, което ще се състои на 7 януари, ще бъде първата голяма изява на Джо Кой като водещ на наградна церемония, отбелязва Асошиейтед прес.

БТА/АП/Уили Санхуан

"Развълнувани сме, че Джо ще бъде водещ на 81-вите годишни награди "Златен глобус" и ще внесе своята заразителна енергия и приятен хумор в началото на наградния сезон в Холивуд", каза Хелън Хоун, президент на "Златен глобус", в разпространено изявление, предаде БТА. "Знаем, че Джо ще се представи на ниво".

"В кариерата си съм стъпвал на много сцени по света, но тази ще бъде изключително специална. Толкова съм развълнуван, че ще бъда водещ на тазгодишните награди "Златен глобус", казва Кой в изявлението си. "Това е моментът, в който мога да накарам моето филипинско семейство да се гордее с мен".

В средата на месеца Си Ен Ен съобщи, че американският комик Крис Рок е отказал ролята на водещ на "Златния глобус" на 7 януари 2024 г. Причините за отказа на Рок, който отнесе стабилен шамар на "Оскар"-ите през март 2022 година, така и нестанаха ясни. Освен него обаче водещи на събитието не са пожелали да бъдат комедийната актриса Али Уонг, актрисите Тина Фей и Ейми Полър, както и актьорите Джейсън Бейтман, Шон Хейс и Уил Арнет.

Филмът "Барби" на режисьорката Грета Гъруиг води с девет номинации за "Златен глобус", следван от историческата драма "Опенхаймер" с осем.

Наградите ще бъдат раздадени на 7 януари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Церемонията ще бъде предавана по телевизия Си Би Ес, след като Ен Би Си, която преди държеше правата за излъчването, не пожела да поднови сключеното едногодишно изпитателно споразумение.

Наградите се възстановяват от скандал, избухнал след публикация във в. „Лос Анджелис таймс“. Журналистическо разследване от 2021 г. установи, че в Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд (HEPA), която гласува за наградите, няма чернокожи членове. Някои нейни членове пък бяха обвинени в правене на сексистки и расистки забележки.