0

П ринцесата на Уелс Кейт Мидълтън може „да не се появява публично през останалата част от годината“, тъй като продължава химиотерапията за рак, твърдят източници от кралското семейство.

Уилям с първи подробности за здравословното състояние на Кейт! (ВИДЕО)

„Хората, организиращи публичните събития на монархията, ми казаха, че програмата на Кейт за тази година е празна. Няма нищо планирано. Тя може да не се появява публично през останалата част от годината“, каза кралски източник пред The Daily Beast.

Вътрешният човек отбеляза, че дворецът е наясно, че продължителното отсъствие може да доведе до допълнителни спекулации за състоянието на принцесата: „Не бих изключил друго видео съобщение, в което да се каже нещо за нейното здраве. Това се оказа много ефективен начин“.

42-годишната принцеса на Уелс остава до голяма степен встрани от общественото внимание, откакто разкри диагнозата си рак на света през март. В предварително записано видео изявление тя каза, че лекарите са открили рака й по време на планирана коремна операция през януари и отбеляза, че сега е в ранните етапи на „курс на превантивна химиотерапия“.

По-рано този месец принц Уилям сподели друга информация за състоянието на съпругата си, докато посети болницата St. Mary’s Community Hospital на островите Сили. Бъдещият крал заяви, че е оптимистично настроен за здравето на жена си.

Кейт не е единствената кралска особа, която се сблъсква със здравословни проблеми, тъй като 75-годишният крал Чарлз разкри диагнозата си рак през февруари, а Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк, се бори с агресивен рак на кожата.