0

Ф ренската полиция нахлу в дома на бившата асистентка на филмовата легенда Ален Делон, след като децата му подадоха жалби, в които я обвиняват в тормоз и заплашително поведение.

Властите нахлуха в къщата на Хироми Ролин, която е обект на две жалби, подадени от семейството, в парижкото предградие Сюрен, съобщи за АФП източник, близък до разследването, който помоли да не бъде назоваван. Източникът добави, че по-късно през деня тя ще бъде разпитана.

87-годишният Делон е една от най-големите френски филмови звезди в разцвета на кариерата си, икона на Новата вълна от 60-те години на миналия век, участвал в класики като "Басейнът" и "Леопардът".

След сърдечно-съдов инцидент през 2019 г. той е в отслабено състояние, което налага наемането на жена, която да му помага в дома му в региона Лоарет в Централна Франция.

Първата жалба е подадена от децата на Делон - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни. Актьорът също добавя своето име чрез писмена декларация. Антони Делон подава и втора жалба, в която обвинява Ролин в насилие и опит да отчужди баща му.

Адвокатът им обвинява Ролин в "злоупотреба с крехкостта" и системно следене на телефонните му разговори и скриване на пощата, както и в лошо отношение към едно от любимите кучета на Делон.