0

А двокатът на фронтмена на Guns N' Roses Аксел Роуз отхвърли искa за сексуално насилие и побой като "измислени твърдения", съобщи БТА, като се позова на информация от ДПА. 

Искът е подаден във Върховния съд на Ню Йорк по-рано тази седмица от актрисата Шийла Кенеди, която твърди, че Роуз я е насилил в хотелска стая през 1989 г., което е довело до диагноза "тревожност и депресия". Според нея той е използвал "славата, статута и властта си" като музикална звезда, за да "получи възможност да я манипулира, контролира и нападне сексуално".

"Просто казано, този инцидент никога не се е случил", заяви Алън Гутман, адвокат на Роуз, в изявление, дадено на информационна агенция "Press Association". Г-н Гутман продължи: "Заслужава да се отбележи, че тези измислени обвинения са предявени само ден преди изтичането на крайния срок за подаване на искове в щата Ню Йорк. Въпреки че не отрича възможността за мимолетна снимка с фенка, г-н Роуз не си спомня да се е срещал или разговарял с ищцата и никога досега не е чувал за тези измислени твърдения. Г-н Роуз е убеден, че това дело ще бъде решено в негова полза".

В исковата молба се твърди, че в резултат на сексуалното насилие и посегателство г-жа Кенеди е претърпяла "тежък емоционален, физически, финансов и психологически стрес".

Това се случва месеци, след като групата изнесе дебютно изпълнение на фестивала Гластънбъри в оригиналния си състав с фронтмена Роуз, китариста Слаш и басиста Дъф Маккагън.