0

Г ей общността погна рок певицата Милена Славова. Тя получавала смъртни заплахи след нейна публикация от преди две години в социалните мрежи. Певицата написала: "Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите. Горко на нормалните хора. Задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци". 

Заради този си коментар срещу Славова е заведено дело за дискриминация, което се води и до днес. 

БТА

Адвокатът ѝ Мария Янева обясни: "На първи инстанция делото бе спечелено от Милена Славова, на втора обаче Административен съд София-град реши, че тя няма право да изказва публично мнение, защото по този начин дискриминира определена група от хора".

Пред Bulgaria ON AIR тя коментира, че "децата не трябва да виждат такива неща. Някой беше публикувал снимка, на която се сравняваше войводата от едно време с някакъв полугол мъж с българското знаме. Аз се възмутих. Нещата от гей парада не са за по улицата. Реагирах веднага и от там започна делото", коментира тя.

БТА

Певицата сподели, че след това са заваляли заплахи в личните ѝ съобщения, които в момента продължават. Тя обмисля да се оплаче в полицията и изрази мнение, че тези хора са опасни за обществото.

"Казаха, че ще ми извадят очите, но аз не се страхувам. Това са болни мозъци, които са силни като са заедно", категорична е Славова.

"95% от обществото е на моя страна. В един момент се явявам като техния говорител и получавам силата им. Всеки един човек иска да си върви по улиците спокойно и да възпитава детето си както пожелае. Аз имам приятели гейове, които никога няма да парадират с това. Те също не подкрепят, не е това начинът. Мен ме дразни това, защото се слага насила", коментира певицата в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя разказа, че дъщеря ѝ също получава заплахи и че има ужасяващи съобщения. Момичето сега е на 15 години, но тогава е била едва 13-годишна. Милена Славова не е била нападана на улицата, но заяви, че хора я спират, за да я поздравят.

Нейни приятели и последователи направиха подписка в защита на певицата. 

В сряда десетки мотористи, изпълнители и почитатели на рок певицата Милена Славова се събраха на протест в нейна подкрепа и блокираха столичния бул. "Александър Стамболийски".

БТА

Близо 10 000 души са подкрепили в петиция рок-певицата Милена Славова. В 8.30 часа пред сградата на Съдебната палата в София се събраха нейни поддръжници.

БТА

Да съхраним семейството и децата ни, призова на свой ред Милена Славова: "Важно е да имаме морал, мир и спокойствие за децата и да няма заплахи за убийство…Нека да си изказваме свободно мнението, защото така става като в комунизма – потискат ни…нали сме демокрация".