0

А ктьор Ивайло Захариев успя да си размени няколко думи с холивудската актриса Джесика Частейн, която е носителка на „Оскар“. „Тя беше много мила и както си представях и преди това, отворена за разговор“, каза пред „Телеграф“ актьорът.

Автограф

„Два поредни дни бях на представления на Бродуей - едното именно с Джесика Частейн, а другото с Оскар Айзък - две холивудски величия. След „Куклен дом“ наистина успях да се видя за кратко с Джесика. Даже съпругата ми й каза, че и аз съм актьор. Тя беше много мила. Обърна внимание на всеки, който беше останал да я види. Мисля, че точно тази човечност привлича толкова много публиката към нея“, допълни Ивайло, който успя да получи и автограф от американската звезда.

Противоположност

„Двете представления бяха в художествен смисъл противоположности - „Куклен дом“ на Ибсен беше изиграно на гола сцена, с шест стола и само един прожектор, който осветяваше фронтално актьорите, които бяха в черни костюми. Нямаше реквизит, нямаше нищо друго. Играта на всички беше брилянтна и изпълнена с емоции и вярвам, че това е бил и замисълът на режисьора - да изпъкне човекът, болката, истината“, каза Захариев и добави: „Втората постановка - „Знакът в прозореца на Сидни Брустейн“, беше подробно - на сцената беше апартаментът на главния герой Сидни (Оскар Айзък) в духа на 60-те години и ни представи борбата за право на различните или както беше наречено на английски bossism. Видях дълбочината на актьорската игра на Оскар“.

Турне

Българският актьор е на турне в Щатите и играе спектакъла „Усещане за любов“ с Бойка Велкова. „Бяхме в Хюстън, Бостън и Ню Йорк, сега са Индианаполис, Чикаго и Вашингтон. А следващата седмица Лас Вегас и Сиатъл за финал. Трупам много впечатления от културата тук и най-вече различавам явната пропаганда от естественото и непорочно желание за себеизразяване чрез изкуството. Виждам го както в музеите, които посетих, така и в театъра, та дори в уличните графити. За съжаление голяма част от културата е под влиянието на тази пропаганда“, сподели той.

.

 .