0

П о-малко от година след като актьорът Уил Смит шокира милиони по целия свят с шамара, който удари на колегата си Крис Рок, неговият нов филм "Еманципация" ще излезе през декември, обяви компанията "Епъл", предаде АФП.

Робовладелската драма бе отложена най-вероятно заради скандала на последните "Оскар"-и, с който Смит си навлече множество критики и му бе забранено да присъства на церемонията по връчване на отличията на филмовата академия на САЩ за 10 години.

Но "Епъл" направи изненадващото съобщения, че последният филм на опетнената кинозвезда ще бъде в салоните от 2 декември, а седмица по-късно ще бъде достъпен и на стрийминг услугата "Епъл+".

А това означава, че лентата ще може да състезава за "Оскар" следващия март, след като преди година "Епъл+" влезе в историята с "CODA" и отличието за най-добър филм. Смит (54 г.) страни от публичност от нощта на наградите, когато спечели за най-добър актьор за изпълнението си в "Крал Ричард" само минути след като излезе на сцената и удари шамар на Крис Рок за шега със съпругата му Джейда Пинкет-Смит. Бившият свеж принц от Бел Еър се извини публично след инцидента.

"Еманципация" е режисиран от Антоан Фукуа, чиято полицейска драма "Тренировъчен ден" донесе "Оскар" за най-добър актьор на Дензъл Уошигнтън, припомня АФП.