0

С ветовни шампиони по карате влязоха в спор за насилие. След скандала в актьорските среди, предизвикан от признанието на Диана Димитрова, че била нападната от свой колега, спортистката Надя Младенова също разказа, че е станала жертва. „Телеграф“ потърси всички гледни точки, както и коментар от президента на Българската федерация по Шотокан карате до Александър Славков.

История

Надя сподели своята история в пост във Фейсбук. „Точно както при Диана Димитрова преди точно 5 години и върху мен беше упражнено насилие от доста по-силен от мен мъж. При това също от мой “колега”, съотборник от националния отбор по шотокан карате (с когото обаче не съм имала никаква тайна или открита връзка, нито конфликти)“, започва Младенова. В публикацията тя разказва, че през 2017 г. е излязла на среща с две нейни съотборнички, като една от тях била в компанията на Силвестър Гьолски. Между него и Надя се породил спор, след което според разказа й той я ударил през лицето и й сцепил устната. „И двете ми съотборнички предложиха да си мълчим и да не казваме на никого“, споделя световната шампионка. Още тогава обаче тя разказва на сестра си, която я мотивира да си извади медицинско и да подаде жалба срещу Силвестър. Надя прави точно това, но пет години по-късно твърди, че все още не е известена за резултата. По думите й този случай е една от причините да спре да се състезава. 

Страни

„Има хора, които коментират, че съм лигла и как така съм в боен спорт, а се отказвам заради един шамар. Но тези хора не са били на моето място тогава. Самият случай вече съм го преживяла, причината да го пусна сега е помията, която се изля върху тази жена (Диана Димитрова - б.р), че едва сега реагира на нещо, което се е случило преди 5 години. Е, аз като реагирах, какво?“, сподели пред „Телеграф“ Младенова и допълни, че не е получила подкрепа от повечето си съотборници.

Свързахме се и с другата страна в случая - Силвестър Гьолски. Пред медията ни той заяви, че е запознат с публикацията на Надя. „Няма такова нещо, не съм я удрял“, категоричен бе световният шампион. Той посочи, че действително преди пет години е извикан на разпит и е дал показания. Пред полицаите Силвестър също бил категоричен, че не е удрял Надя. „Доколкото разбрах, са разпитвани и другите две момичета. Повече не са ме търсили“, посочи Гьолски. „Телеграф“ поиска справка от МВР по входящия номер на жалбата, подадена от Младенова, и очаква днес информация от силовото министерство дали случаят е придвижен към прокуратурата, или е прекратен. Информация очакваме също и от държавното обвинение.

Президентът на федерацията: И двамата са отлични спортисти, не знам да са имали конфликт

„Честно казано, не съм запознат, но хора от федерацията ми споменаха. Аз нямах представа за този случай и той не е стигал до мен. Познавам и Надето, и Силвестър много добре. И двамата са световни и европейски шампиони. Те са отлични състезатели, атлети и хора. Много ми е трудно да коментирам. За мен като човек е недопустим такъв един акт и ако това нещо се е случило и е стигнало до нас като управителен съвет или до мен като шеф на федерацията, със сигурност щяхме да предприемем мерки. Но това не се е случило“, коментира пред „Телеграф“ президентът на Българската федерация по Шотокан карате до Александър Славков. Той посочи, че не знае двамата да са имали конфликти. „Били сме заедно много пъти по състезания, спортни лагери и не съм наблюдавал някакви проблеми между тях“, посочи Славко.

СЛЕД БРУТАЛНИЯ ПОБОЙ: Диана Димитрова пусна видео с Юлиан Вергов